KOSA

Trikovi s ukosnicama koje sigurno niste znali

Ukosnice - praktični mali pomagači 

ukosnice
U
kosnice su jedna od onih stvari koje uvijek imamo kod kuće i uvijek nam negdje smetaju, ali kada ih baš trebamo ne možemo ih pronaći. Ako uspijete pronaći nekoliko ukosnica s njima možete zaista svašta. Ukosnice vam biti svakodnevni beauty pomagač, a ići ćemo toliko daleko da kažemo da su one najpodcjenjeniji alat u beauty svijetu.

Za dugotrajne kovrče

Ako se vaše kovrče opuste prije nego napustite kuću, imamo odličan trik s ukosnicama. Kada nakovrčate svaki pramen i pustite ga s figara, nemojte ga pustiti da slobodno padne nego ga ostavite takvog zarolanog i pričvrstite ukosnicom dok se u potpunosti ne ohladi. Zatim se našminkajte i sredite sve ostalo što trebate i onda kovrče raspustite neposredno prije izlaska iz kuće. One će sigurno trajati duže jer će se ohladiti u kovrčavom stanju. 

ukosnice

Za čvrsti konjski rep

Ako imate tešku i gustu kosu sigurno vam se više od jednog puta dogodilo da vam visoki konjski rep nakon nekog vremena jednostavno padne i postane običan rep. Imamo odličan trik s ukosnicama. Uzmite dvije ukosnice i učvrstite jednu uz drugu u X. Zapiknite ukosnice točno ispod vašeg repa, a njega smjestite između i on će na njima onda stajati visoko i čvrsto.

Chunky pletenica

Ništa ne može pokvariti lijepu frizuru s pletenicom kao ružna gumica na dnu. Ako ste napravili lijepu pletenicu koju ne želite pokvariti gumicom, slobodno uzmite dvije ukosnicu i njima učvrstite dno. Nekako ih stavite tako da ih sakrijete u sredini pramena.

ukosnice

Za pastu za zube

Ako želite malo uštedjeti, iskoristite posljednju kap svoje paste za zube. To možete napraviti pomoću ukosnice, stavite je na dno tube i samo povlačite prema gore i tako ćete stisnuti svu preostalu pastu na vrh tube.

Za konturiranje

Nemate četkicu za konturiranje? Možete je napraviti sami! Uzmite običnu široku četkicu za rumenilo i stisnite dlačice s rukama te sa svake strane učvrstite po jednu ukosnicu. Ukosnice će stisnuti dlačice da stoje usko i moći ćete odlično iskonturirati lice, a opet ćete moći idući put taj kist koristiti za rumenilo. 

ukosnice

Ukras za kosu 

Ponekad vam ukosnice služe samo da pričvrstite kosu i želite ih sakriti da se ne vide, ali nekada ukosnice mogu biti odličan ukras u kosi. Slobodno složite ukosnice u različite geometrijske oblike i neka vam budu ukras za kosu. Mogućnosti su zaista beskrajne, a možete obične ukosnice obojiti lakovima za nokte i pretvoriti u prave ukrase.

Za ljepilo za trepavice

Ne biste vjerovali, ali ukosnice vam mogu biti odlična pomoć pri stavljanju umjetnih trepavica. Znate kako je ponekad teško s ljepilom naciljati tanki rub umjetnih trepavica. Slobodno ljepilo nanesite na ukosnicu i s njom ćete moći precizno nanijeti ljepilo na umjetne trepavice. Uvijek pri ruci imajte nekoliko ukosnica jer su izuzetno praktične za mnoštvo stvari.

T.K.
Foto: Getty Images, Pexels i Pinterest

Objavljeno: 18.11.2016. u 12:50

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p