KOSA

Trikovi uz koje ćete uspješno obojiti kosu kod kuće

Nekoliko stvari na koje trebate obratiti pažnju

bojenje kose kod kuće 
Suočeni s velikim izborom boja za kosu na policama drogerija, ponekad smo toliko u strahu da će ishod biti poražavajuć da jednostavno odustanemo i odemo na bojenje kose kod profesionalca u salon. No, moguće je da sami obojite kosu kod kuće u privatnosti svoje kupaonice i to vrlo uspješno.  
 
Za početak, ne odlučujte se za nikakve drastične promjene ako ćete sami bojiti kosu. Kod kuće probajte posvijetliti kosu samo za dvije nijanse, nikako nemojte pokušavati išta svjetlije. Na paleti boja usporedite svoju boju kose i odlučite se za samo dvije nijanse svjetliju jer tako nećete moći napraviti veliku štetu. Ako i pogriješite i krajnji rezultat vam se ne bude sviđao, uvijek lako možete popraviti grešku jer ste se odlučili za malu promjenu, a to ipak ne bi mogli napraviti da ste drastično posvijetlili kosu.

bojenje kose kod kuće
 
Osim oko same boje, trebate voditi računa i oko tona boje koji će vam odgovarati uz ten. Hladni tonovi kože trebali bi birati neutralne nijanse, što znači da bi trebali izbjegavati crvene i zlatne tonove, a topli tonovi bi trebali birati boje zlata, meda i kestena. Ako i dalje niste sigurni u izbor boje, prije bojenja cijele kose napravite test na nekom skrivenom unutarnjem pramenu i ako vam se i tada boja bude sviđala, isprobajte je na cijeloj kosi. Svakako rezultate testa na jednom pramenu pogledajte na dobrom svjetlu jer je rasvjeta u kupaonici najčešće jako loša pa nećete moći vidjeti pravi rezultat. 
 
Prije nego što počnete s cijelim procesom bojenja, morate imati prave alate kako bi krajnji rezultat ispao što je bolje moguće. Za pretvaranje vaše kupaonice u frizerski salon trebat će vam stari ručnici i majica koje vam neće biti žao uprljati, vazelin, rukavice, štoperica, kopče za kosu, češalj, kist i zdjelice. Nakon što ste se u potpunosti opremili, raščešljajte dobro kosu kako bi bila glatka i spremna za bojenje.

bojenje kose kod kuće
 
Ako sami radite pramenove, nikada nemojte pokušavati emitirati one iz salona koji idu od vrha korijena jer bi mogli izgledati umjetno. Radije pokušajte ombre ili balayage tehniku, odnosno korijen kose posvijetlite lagano, dok na krajevima možete nanijeti više boje. Ako želite svijetle pramenove od samog korijena, ipak to prepustite profesionalcima.
 
Morate obratiti pažnju i na stanje svoje kose jer ako vam je suha ili oštećena, vjerojatno će brže upiti boju. Najčešće su oštećeni vrhovi pa njih tek na kraju namažite bojom kako bi oni najkraće bili pod utjecajem kemikalija. Da biste dobili najbolji rezultat, pravilno podijelite kosu i bojite je od prednjih pramenova prema stražnjima i zapamtite da ne morate potrošiti svu boju jer su proizvođači količinu sigurno prilagodili i dugoj kosi. Kada ste odradili cijeli proces bojenja, kosu trebate pravilno njegovati kako bi boja bila postojana, a kosa sjajna i glatka. Redovno stavljajte njegujuće maske i regeneratore. Nadamo se da ćete nakon ovih uputa i trikova biti hrabriji!
 
T.F.
Foto: Getty Images i Pinterest
Objavljeno: 24.06.2016. u 14:03

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p