KOSA

Unesite dozu pariškog šika u svoju kosu

Zaljubljeni smo u ovu šarmantnu frizuru
hair 
Zamislite šik Francuskinju kako šeće ulicama Pariza. Jeste li? Kako izgleda? S prugastim topom koji savršeno nonšalantno obavija njezino vitko tijelo, crvenim ružem koji ističe njezine usne i diskretnim parfemom koji miriše na puder, ona u našoj viziji samouvjereno šeće Montmartreom i okreće glave.

Sada zamislite kakvu ima frizuru. Strogu? Dječačku? Isfeniranu na iglu? Ne, ona ima klasičnu, savršeno nesavršenu, šik frizuru koja izgleda kao da nije niti posve počešljana, a nije niti neuredna. Ona je bogata, mekana i sjajna, ali na opušteni način. Njegovana i teksturirana, ali ne kruto stilizirana. Na njoj nema puno proizvoda; izgleda prirodno, djevojački, valovito; ponekad ima dugačke, guste šiške koje posve prekrivaju čelo i djeluju kao da pripadaju nekom drugom vremenu. Pa opet, ona je nosiva i danas - dapače, ona je bezvremenska. Štoviše, ona vam svojim don’t care faktorom garantira zanimljivost.
 
hairTyphaine Augusto
 
Danas se inspirirajte lookom poznatih Francuskinja. Operite kosu šamponom za volumen, a regenerator rasporedite samo na vrhove. Pustite kosu da se prirodno suši, a kad je 90% suha, uvijte je u nisku punđicu. Ne koristite gumice za kosu, odnosno ništa što bi u teksturi kose moglo ostaviti pregrubi prijelom, već tek pričvrstite kosu kopčom sa široko raspoređenim zupcima.
 Léa Seydoux
Léa Seydoux 
 
Lou DoillonLou Doillon
 
Nakon otprilike sat vremena, raspustite kosu, pošpricajte ju slanim sprejem i zgužvajte rukama, a zatim češljem lagano raščešljajte. Ako vam nedostaje teksture pri korijenu kose, uz tjeme stavite malo šampona za suho pranje i rukama ga umasirajte u kosu.
 
Elisa SednaouiElisa Sednaoui
 
Clémence PoésyClémence Poésy
 
J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 05.08.2015. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p