KOSA

Začinite svoj konjski rep u trenu

Slijedite primjere s modnih pista i crvenih tepiha
Konjski rep uobičajena je i najjednostavnija frizura koja spašava stvar one dane kada vam je kosa u kritičnom stanju. Ipak, kako se trendovi mijenjaju i uglavnom ciklički ponavljaju, ove godine konjski rep ponovno je došao u središte pozornosti, kao jedna od it frizura, počevši od revija pa sve do filmskih zvijezda koje crvenim tepisima defiliraju s kosom podignutom u rep. Poželite li ovu frizuru isfurati na, primjerice, ludi novogodišnji party, mi vam donosimo 3 ideje kako ćete ovu prosječnu frizuru izdići na jedan sasvim novi nivo.


Omča

Na predstavljanju svoje kolekcije za proljeće 2012., Carolina Herrera pokazala je uvjerljivo najelegantniji konjski rep, koji ćete vrlo lako rekreirati u kućnoj radinosti. Za početak, četkom i vrlo malom količinom seruma za sjajnu i glatku kosu temeljito prođite kroz kosu. Povucite ju s lica u konjski rep te pritom ostavite nekoliko pramenova na dnu vrata. Kada ste učvrstili rep, kosu koja je preostala krenite omotati oko elastične gumice te cijelu konstrukciju pričvrstite ukosnicama unutar repa, kako ne bi bile vidljive.

Neuredan i zamršen konjski rep

Probudile ste se s neurednom kosom? Prisjetite se samo Blake Lively i njene zamršene kose, koja na njoj često djeluje totalno coolerski te iskoristite tu činjenicu u svoju korist. Prvo iščetkajte kosu i eventualne šiške pričvrstite na tjemenu, kako bi gornji dio frizure djelovao uredno. Zatim nagnite glavu unaprijed i češljem krenite lagano tapirati kosu, pritom ne dirajući najgornji sloj kose, kako biste izbjegle Amy Winehouse efekt. Kada ste natapirale većinu kose, vratite glavu unatrag i pustite da uredni gornji pramenovi padnu preko zamršene kose, dajući vašoj voluminoznoj grivi šansu da zasja. Na kraju obuhvatite rukama kosu i omotajte ju u jednostavni konjski rep.

Niski konjski rep

Ovaj stil bio je itekako popularan u 2011., a jedna od glumica koja ga je isfurala, bila je mlada nada Hollywooda, Emma Roberts. Ona je svom konjskom repu dodala nekoliko valova, koje ćete zaista vrlo jednostavno moći i same napraviti. Za početak povucite kosu u konjski rep, točno u visini vašeg potiljka, te ga omotajte elastičnom gumicom. Zatim prođite lagano prstima od repa do vrha glave, kako biste kosi ipak dali nešto volumena, i konjski rep omotajte na nekoliko širokih viklera. Kada opustite kosu s viklera, nježno prođite kroz valove prstima i po želji svom konjskom repu dodajte ukrasnu mašnu ili neki drugi dodatak za kosu.

 


H.B.

 

Objavljeno: 24.12.2011. u 19:00
Tagovi: trendovi u kosi

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p