KOSA

Zanima vas kako se riješiti ispucalih vrhova?

Upoznajte velaterapiju - revolucionarnu metodu njege kose


Velaterapia je naziv tretmana koji pomoću plamena svijeće uklanja površinski ispucale vrhove. Ovaj tretman postoji već dugi niz godina i nekada se znao raditi i u kućnoj atmosferi, što se danas nikako ne preporuča jer posljedice mogu biti da spalite cijeli pramen kose. Velaterapia je odlična za klijentice koje njeguju dugu kosu, za one koje su u fazi puštanja kose, a najviše za klijentice kojima kosa puca na površinskom vanjskom sloju.

Tretman se sastoji od nekoliko koraka; u prvom koraku se na kosu nanosi proizvod koji ju hidratizira (on nam ujedno i pomaže da se pramen prilikom doticaja s vatrom ne spali). Drugi korak je podjela kose na sitne pramenove, uvijanje pramena te brzi pokreti svijećom koji 'pale' površinski mrtve dijelove kose.

Treći korak je dubinska njega s proizvodima za obnavljanje kao dodatna potpora kosi, šamponiranje kose uz masažu vlasišta i maska koja djeluje pod toplinskim utjecajem.Četvrti i završni korak je šišanje vrhova i stiliziranje kose.Tretman je jako popularan kod brazilskih manekenki koje njeguju svoju dugu kosu i ne šišaju je redovito (osim malo vrhova), ali zato redovito rade velaterapiju pa im samim time kosa ostaje duga, ali zdrava i mekane teksuture. Tretman je odličan i za klijentice koje žele imati mekani pad kose, s dojmom postepeno ošišane frizure. Tretman traje 2-4 sata, ovisno o gustoći kose.

photo: frizerski salon Teuta

Objavljeno: 04.07.2014. u 13:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p