KOŽA

3 pogreške u njezi kože koje morate ispraviti ovog proljeća

Za lijepu i njegovanu kožu 

promjenom godišnjeg doba, preporučuje se i promjena navika u njezi kože. S porastom temperature, raste i vlažnost zraka i to uvelike utječe na stanje vaše kože. Donosimo vam nekoliko trikova uz koje ćete izbjeći neugodne prištiće ili druge kožne probleme uzrokovane promjenom temperatura.

Posegnite za laganijim teksturama - Niske razine vlage i jaki zimski vjetar traže teške hidratantne kreme, no s dolaskom toplijeg vremena i kiša, koža zahtjeva laganije kreme koje je neće gušiti i zatvarati joj pore. Kombinirajte proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu i glicerin kako bi se vlaga iz zraka zaključala u vašoj koži i kako bi ostala hidrirana, a opet da je ne zagušite teškim proizvodima.

Pojačajte piling rutinu - Nagli porast vlage u zraku znači i višak vlage na koži, što može dovesti do začepljenih pora. Dok zimi morate biti oprezni s pilingom kako ne bi previše isušili kožu, proljeće je idealno vrijeme da malo pojačate piling rutinu. U proljetnim pilinzima neka bude salicilna kiselina koja odlično čisti začepljenje pore, a ne uništava kožu poput mehaničkog pilinga.

Proljetno čišćenje - Kao i kod vaše kreme za lice, morate ublažiti i dnevnu rutinu čišćenja. Ako ste po zimi koristili jače balzame ili kreme za čišćenje lica, zamijenite ih pjenastim gelovima jer će oni pomoći da se lice dobro očisti i spriječit će sjaj T-zone. 

T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 29.03.2016. u 11:25

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p