KOŽA

5-minutni trik protiv natečenih podočnjaka

Instantni trik
podočnjaci
M
islite da ste poduzeli sve mjere, išli ste rano spavati i stavili ste dobru kremu za podočnjake, ali svejedno ste se ujutro probudili s natečenim podočnjacima? Postoji odličan petominutni trik koji će vam dati instantno manje podočnjake.

Nakon buđenja razbudite se s malo vode. Najučinkovitiji lijek protiv podočnjaka je da smočite ručnik hladnom vodom i njega stavite preko cijelog lica. Možda vam to zvuči prejednostavno i preočito, ali najučinkovitije je jer će vam hladna voda suziti žile i tako smanjiti tamne kolutove ispod očiju. Nakon nekoliko minuta držanja hladnog obloga, vrijeme je za njegu. Posegnite za svojom najhidratantnijom kremom za područje ispod očiju u nanesite je u obilnom sloju. Ako mislite da niste dovoljno stari da koristite takav proizvod, varate se i trebali bi ga koristiti od trenutka kada ste prvi puta na svoje lice stavili šminku jer ona isušuje i tom osjetljivom području treba posebna njega.

Ako i nakon nanošenja kreme niste primijetili da se podočnjaci smanjuju, vrijeme je za drastičnu mjeru - masažu. Masaža područja oko očiju provodi se tako da se dodiruje šest točaka. Jednostavno je i zapravo trebate koristiti svoje srednje prste i njima pritiskati najprije kuteve očiju. Nakon nekoliko sekundi pritiskanja kuteva, preselite se na sredinu donjeg kapka i lagano pritišćite. Zatim se preselite ponovno na unutarnje kuteve oka i onda ih pritisnite te nakon toga pređite na područje ispod obrva. Ovaj postupak ponovite koliko god puta hoćete, odnosno koliko god vremena imate. Najbolje bi bilo oko dvije minute i tada će se podočnjaci sigurno povući.

podočnjaci
T.K.
Foto: Madame Figaro
Objavljeno: 07.06.2017. u 10:06

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p