KOŽA

5 najčešćih mitova o tetovažama

Razbili smo mitove koji se najčešće povezuju s tetoviranjem
tetovaže
A
ko imate tetovažu ili je planirate napraviti sigurno ste barem jednom čuli da će vam izgledati ružno kad vam koža ostari ili da je ne smijete raditi za vrijeme ljetnih mjeseci. Mitovi o tetovažama su bezbrojni i nažalost gotovo su jednaki kao što su bili i prije dvadesetak godina, ali mi smo tu da ih razbijemo. O najčešćim mitovima o tetovažama popričali smo s Enricom Miglioratijem, milanskim tattoo umjetnikom i vlasnikom studija Nero Ink.

Mit 1: Postoje mjesta na tijelu koja više bole

"Najbolnija mjesta na tijelu kada je tetoviranje u pitanju zaista ovise od osobe od osobe. To je veoma osobno i ovisi o pragu tolerancije na bol, ali najčešće najviše boli tetoviranje stražnjice i stražnjeg dijela bedara te kože koja se nalazi iznad rebara. U svakom slučaju , ako se netko zaista želi tetovirati, količina boli mu uopće nije važna", objasnio je Enrico.

enrico migliorati

Enrico Migliorati

Mit 2: Ne smijete se tetovirati ljeti

Sigurno ste čuli za mit koji kaže kako se ne smijete tetovirati u ljetnim mjesecima jer bi vam sunčeve zrake mogle uništiti i izblijediti boju na tetovaži. Enrico kaže da je taj mit u potpunosti netočan i objašnjava kako se smijete tetovirati kada god to želite, ali kao i nakon svakog tetoviranja morate brinuti o svojoj tetovaži. Dodaje kako bi trebali paziti da tetovažu ne izlažete direktnom suncu te da se ne kupate u moru ili bazenu. Niti sunce niti klor i sol iz vode neće uništiti tetovažu, ali mogli bi oštetiti vašu kožu ispod tetovaže. Enrico napominje da ako i inače imate tendenciju izgorjeti na suncu, izgorjet ćete imali vi staru ili novu tetovažu.

tetovaže

Mit 3: Tetovaže u boji su kancerogene

"Apsolutno je netočno da tetovaže u boji mogu izazvati rak. Pigmenti s kojima se tetovira ne sadrže ništa što bi moglo uzrokovati rak i to je vjerojatno mit star više od 20 godina. U današnje vrijeme, svaka boja koja se legalno može kupiti je 100% sigurna za kožu, ali i cijeli organizam", rekao je Enrico o još jednom mitu.

tetovaže

Mit 4: Tetoviranje izaziva ovisnost

Većina onih koji su se barem jednom tetovirali znaju da je teško stati nakon jedne tetovaže. Enrico nam je rekao kako za njega ovaj mit vrijedi jer su mu tetovaže zaista izazvale ovisnost. Kaže kako to naravno nije ovisnost poput droge ili alkohola, ali objašnjava da kada napravite jednu tetovažu, vrlo brzo počinjete gledati prazna mjesta na koži na kojima bi mogla biti vaša iduća tetovaža i zatim iduća i iduća. Naravno, napominje kako morate osjetiti tetovažu koju želite, a ne da samo ispunjavate prazna mjesta na tijelu bez ikakvog smisla.  

tetovaže

Mit 5: Tetovaže će vam izgledati ružno kad ostarite

Enrico napominje kako je činjenica da svi starimo i svaki puta kad ga netko pita što će napraviti kada će mu u starosti tetovaže izgledati ružno, on ima spreman odgovor. Kaže im da će mu zadnji problem ako doživi 80. i više godina, biti izblijeđenje tetovaže. Dodaje kako tetovaže moraju stariti s vama i da koža u starosti ne izgleda lijepo u svakom slučaju, imali vi tetovaže ili ne. 

Tanja Konjevod
Foto: vlasništvo Enrica Miglioratija
Objavljeno: 06.12.2016. u 16:22

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p