KOŽA

5 stvari koje žene s lijepom kožom nikada ne rade

Pokušajte i vi primijeniti ove trikove
lijepa koža
A
ko imate problematičnu kožu sklonu aknama, sigurni smo da ste ponekad osjetili zavist prema onim ženama koje imaju savršen ten. Iako možda kažu da se ne trude previše, vjerujte nam da sigurno brinu o svom tenu, a mi donosimo pet stvari koje žene s lijepom kožom nikad ne bi napravile. 

Dirale prištiće

Svi tu i tamo dobijemo prištiće pa čak i osobe sa savršenim tenom, ali razlika je u tome što s njima napravimo. Istiskivanje prištića može izazvati još veću upalu, crvenilo pa čak i ožiljke i dovesti do ozbiljnijih problema. Umjesto da od malog brda napravite planinu, radije prištić tretirajte specijaliziranim proizvodom koji služi za isušivanje. Tako ćete se puno prije riješiti problematičnog mjesta na koži, nego da ste ga dirali. 

lijepa koža

Preskočile zaštitni faktor

Kreme za lice sa zaštitnim faktorom, ženama s lijepom kožom, na vrhu su liste must have proizvoda. Ako brinete o svojoj koži, sigurno znate negativne posljedice koje sunčeve zrake na nju ostavljaju poput tamnih mrlja i izraženih bora. Žene s lijepom kožom ne izlaze iz kuće bez zaštitnog faktora ispod make upa. Ako želite da vam koža izgleda blistavo i mladoliko, u proljetnim i ljetnim mjesecima posegnite za kremom koja sadrži faktor 30 ili više.

Dirale kožu lica

S obzirom na to da bakterije žive doslovno na svemu, bilo što da dodirne vaše lice može vam stvoriti prištiće, od vaših neopranih ruku i sunčanih naočala sve do mobitela. Žene s lijepom kožom nikada ne dodiruju lice neopranim rukama pa ako i vi težite besprijekornom tenu, trebale bi slijediti tu praksu. 

lijepa koža

Otišle spavati s make upom

Već smo bezbroj puta pisali o posljedicama odlaska u krevet sa šminkom, od preuranjenih bora, dehidrirane kože, nastanka prištića do začepljenih pora i mitesera. Sve to možete spriječiti redovnim čišćenjem lica prije spavanja. Znamo da vam se čini napornim baš svaki dan temeljito skidati šminku, ali vaša koža će vam biti zahvalna, a i sami ćete primijetiti da je sjajnija i da s njom imate manje problema.

Pile kavu natašte

Normalno je da kada se ujutro probudite budete dehidrirani s obzirom na to da ste oko osam sati proveli bez da ste unijeli kap vode. Koža vam ujutro upravo zbog dehidracije može izgledati umorno i sivo i ako umjesto za čašom vode posegnete za kavom, napravit ćete veliku pogrešku koju žene s lijepom kožom nikad ne bi učinile. Kava će vas još dodatno dehidrirati pa najprije popijte čašu vode, a tek onda uživajte u svom omiljenom jutarnjem napitku. 

T.K.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 27.03.2017. u 13:02

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p