KOŽA

6 trikova uz koje ćete imati prirodno guste obrve

Za guste i lijepo oblikovane obrve
guste obrve
S
vi koji imaju rijetke obrve sigurno su barem jednom poželjeli guste i čupave kakve su sada veliki trend, ali one neće narasti preko noći. Srećom, postoje trikovi koji će vam malo ubrzati vrijeme i na kraju omogućiti lijepe i guste obrve.

Pustite ih da rastu

Ako želite baš iznimno guste obrve koje su čupave pri korijenu, morat ćete se razići s pincetom na četiri do pet mjeseci s obzirom na to da svaka dlačica raste svojim tempom i tek nakon nekoliko mjeseci će baš sve izbiti na površinu. Kada ih tako dugo pustite, moći ćete vidjeti koji je vaš prirodni luk obrve i koliko su zapravo guste i tek tada ćete ih moći oblikovati i vidjeti fali li vam na nekom dijelu dlačica i trebate li ih popuniti. 

guste obrve

Budite strpljivi

Prva dva mjeseca puštanja obrva bit će najteža jer će tada nove dlačice biti sitne i stršat će iz kože na sve strane. Na svu sreću, uz nekoliko pomagača možete doskočiti tom problemu. Najprije na područje na kojem vam rastu nove dlačice nanesite korektor i pokušajte ih barem malo prikriti. Nedostatke na obrvama i rupe prikrijte sjenilom ili olovkom i tako ćete naglasiti samu obrvu, pa ove sitne dlačice neće dolaziti toliko do izražaja jer će biti puno svjetlije. Nakon što ste napraviti ova dva koraka, treći je gel za obrve. Njega nanesite na same obrve, ali i na sitne dlačice i tako ćete sve zagladiti da izgleda uredno.

Obojite obrve

Još jedna opcija za gušće obrve u samo nekoliko minuta je i bojenje obrva. Dok čekate da one narastu, možete ih obojiti u kozmetičkom salonu ili kod kuće s odgovarajućim proizvodom. Tako će sve pa i one najmanje i najsvjetlije dlačice dobiti boju i doimat će se kao da su gušće. Ovo je naravno privremeno rješenje dok čekate, ali može izgledati zaista odlično i trajati čak i do šest tjedana, ovisno o boji.  

guste obrve

Ošišajte šiške

Iako je ovo jedna od drastičnijih metoda, ako ste uvijek čekali pravu priliku za šišanje šiški, onda je to sada kada puštate obrve. Osim što ćete dobiti potpuno novu i svježu frizuru, dobit ćete i mini zavjesu na licu koja će skrivati obrve koje rastu, definitivno win-win situacija.

Posegnite za serumom ili uljem

Na tržištu postoje brojni proizvodi koji jamče brži rast dlačica na obrvama i ako znate da neki zaista djeluje, svakako posegnite za njim i ubrzajte njihov rast. Ako ste ipak za prirodnu opciju, uvijek možete dva puta dnevno obrve mazati ricinusovim uljem u čiju se moć ubrzavanja rasta dlačica već desetljećima kunu beauty ljubiteljice.

guste obrve

Idite na oblikovanje obrva

Ako ste prošli svih pet prethodnih koraka i pričekali nekoliko mjeseci da vam obrve narastu, vrijeme je za oblikovanje. Ako sami niste vični preciznom čupanju i oblikovanju obrva, svakako se nakon dugog čekanja počastite odlaskom u specijalizirani salon kako bi vam profesionalac izvukao najbolje iz njih i pokazao vam koja mjesta morate sami popunjavati.

Na kraju cijelo ovog procesa vidjet ćete da i nije toliko teško pustiti obrve, možda će vam se određenih dana činiti da izgledate poput čupavog dikobraza, ali tješite se da će se sve to isplatiti zbog finalnog rezultata - a to su guste i lijepe obrve.

T.K.
Foto: Getty Images i Jure Perišić
Objavljeno: 27.04.2017. u 13:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p