KOŽA

7 mjesta koja zaboravljate zaštiti na suncu

Obratite pozornost na ove dijelove tijela

zaštita od sunca 
Kreme za sunčanje neizostavan su kozmetički proizvod na ljetovanju i apsolutno se bez njih ne smijete izlagati suncu. Ako ste već i sami odgovorni i redovno se mažete te ne izlažete suncu kada se ne preporučuje, možda ipak zaboravljate na određene dijelove tijela koje treba zaštititi. Evo na koje dijelove tijela treba obratiti pažnju kada nanosite zaštitni faktor.
 
1. Vlasište
Vaša kosa obično djeluje kao prirodna barijera između sunca i kože tjemena, ali ako imate razdjeljak ili frizuru gdje je jedan dio tjemena izložen morate ga zaštititi. Pronađite sprej za kosu sa zaštitnim faktorom i laganu gel kremu koja nije masna i s njom namažite izložene dijelove tjemena. Ako imate tanku kosu i tjeme vam uvijek pocrveni, nosite šešire ili druga pokrivala za glavu. 
 
2. Uši
I ušima je potrebna zaštita, pogotovo kada znate činjenicu da je veliki broj slučajeva raka kože nastao prvo na ušima. One su najizloženije suncu i treba ih temeljito zaštititi. Za uši koristite bilo kakva sredstva za zaštitu koja koristite i na tijelu ili na licu.  
 
zaštita od sunca
 
3. Usne
Vaš donja usna posebno je izložena i sklona velikom riziku od raka kože. Koristite balzame za usne s visokim zaštitnim faktorima. Na taj ćete način hidratizirati usne, a ujedno ih i zaštititi. 

4. Kapci
Najčešće se bojimo na kapke nanositi kreme, ali kada se radi o zaštiti od sunca, ipak moramo posegnuti za zaštitnim faktorom. Neka krema koju nanosite na kapke ne bude masna kako vam ne bi ušla u oči i iziritirala ih. Najbolje je da koristite onu kremu kojom mažete lice.  
 
5. Gornja strana dlanova
Uobičajeno je da ljudi nanesu zaštitni proizvod na tijelo i zatim operu ruke, a to je najveća greška jer skinu zaštitni faktor s gornje strane dlanova. Dlanovi jedan od najizloženijih dijelova tijela i morate ih zaštititi pa drugi put obratite pažnju kada mažete tijelo. 
 
zaštita od sunca
6. Ramena
Možda mislite da se uvijek sjetite kremu nanijeti na ramena, ali ako imate kupaći kostim s naramenicama, sigurno nećete mazati dio gdje je tkanina od straha da ga ne uprljate. Najbolje bi bilo da pomaknete naramenice, namažete se i zatim ih vratite. 

7. Gornja strana stopala 
Kada mažemo tijelo, jako često zaboravimo kremu nanijeti na gornji dio stopala koji je vrlo izložen suncu. Nakon što kremu nanesete na noge samo produžite i nanesite je na stopala. Pripazite da skinete japanke ili natikače kada mažete stopala.
 
T.K.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 03.08.2016. u 15:41

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p