KOŽA

8 žena otkriva zašto se (ne)sunčaju

Što stvarne žene misle o sunčanju?

sunčanje

Sunčanje je posljednjih godina postalo kontroverzna tema. Prvo je bilo jako popularno pa je većina žena težila tamnijem tenu bez obzira na posljedice, a sada nam se čini kako većina ipak promišlja o tome i sunča se odgovorno. Osam žena podijelilo je s nama zašto vole, odnosno ne vole sunčanje.

Pravila sigurnog sunčanja su jasna, nema izlaganja suncu od 10 do 17, a u ostatku dana preporučuje se redovno mazanje s visokim zaštitnim faktorima. Tijelo namažite s devet žličica kreme pravilno raspoređenih, a naročito pazite da ne zaboravite namazati nos, uške, madeže, ožiljke te hiperpigmentirane dijelove kože. Nas je zanimalo kakva je beauty rutina stvarnih žena kod izlaganja suncu pa smo pitali osam žena da nam kažu zašto vole ili ne vole sunčanje.

vanda winter
 
Vanda Winter (glumica) 

"Načelno se ne volim sunčati jer imam osjetljivu kožu koja jako brzo pocrveni. To onda znači da se od sunca moram štititi izrazito visokim faktorima, od kojih pak nikad ne pocrnim i tako nikad na zelenu granu! Na kraju sam zaključila da mi je zgodnije okupati se, uživati u moru, pa se pokrivene glave i ramena fino zavući u hlad. A štoviše, ovo ljeto provodim na Islandu, pa evo momentalno ni s tim nemam problema."
 
ana maria ricov
 
Ana Maria Ricov (dizajnerica)

"Jako volim sunce, ali se sunčam minimalno. Nemam naviku dugog izležavanja po plažama, brzo mi to dosadi, uvijek nešto radim. A ako se i dogodi cjelodnevni boravak na plaži, većinu vremena sam u hladu s knjigom, a na suncu sam samo dok plivam."
 
marijana batinić 
Marijana Batinić (voditeljica)

"Ja se ne sunčam jer je moj ten prirodno preplanuo, pa da se izležavam kao gušterica na suncu, ne bi bilo razlike između mene i auto gume. Potamnim i ispod suncobrana, a lice štitim faktorom 50. Kada sam bila mlađa, znala sam se pržiti na suncu, a danas ne volim ni kvarcanje ni pretjerano brončanu put, pogotovo kada nisi više u cvijetu mladosti."
 
gabrijela budimir  
Gabrijela Budimir (novinarka) 

"Kao prava Dalmatinka nekada sam znala satima ležati na suncu s izrazitom željom za što tamnijom bojom kože. Danas je to daleko iza mene i ono malo boje što dobijem, uhvatim ulazeći u more ili sušeći se pri izlasku iz njega. Zbog zdravstvenih razloga i preporuke liječnika ne izlažem se jakom suncu dok kožu, kako lica tako i tijela, svejedno štitim Daylong kremama s visokim zaštitnim faktorom. Svi želimo zdravu, lijepu i mladu kožu, a znajući koliko su UV zračenja štetna za sve navedeno moj izbor je hlad i visokokvalitetna krema ili losion."
 
ana janković  
Ana Janković (blogerica)

"Obožavam sunce. Ranije je to bilo, prije svega, zbog želje da dobijem preplanulu boju. Danas je za mene sunčanje sinonim odmora, vremena za sebe, čitanja i razmišljanja. S godinama sam naučila da je mnogo važnije da svoju kožu zaštitim nego da brzo pocrnim te uvijek biram kvalitetne proizvode s odgovarajućim zaštitnim faktorom. Tako mogu uživati u sunčanju, bez brige za svoje zdravlje i ljepotu kože."
 
ivana roščić 
Ivana Roščić (glumica)

"Nisam veliki ljubitelj vrućina pa tako ni prženja na suncu, više se volim izležavati u hladu. Imam bijelu put i posuta sam madežima tako da obavezno stavljam zaštitnu kremu s visokim faktorom, omiljena mi je Anthelios spf 50+ od La Roche Posaya za tijelo, a na lice stavljam Chanel UV Esentielle."
 
kristina šalinović   
Kristina Šalinović (bivša manekenka i poduzetnica)

"Sunčanje izbjegavam zbog zdravlja, ali i zbog tetovaža pa se uvijek izvlačim na to da čuvam svoju aristokatsku put."
 
martina medur 
Martina Medur (blogerica i make up artistica)

"Pripadam skupini nesunčalica. Sunce u gradu, ali i na plaži izbjegavam koliko god mogu. Na kupanje idem ili ujutro prije 11 sati te popodne iza 17 sati. Postoji više razloga zašto se ne volim sunčati, a onaj glavni je taj da naprosto ne volim osjećaj prženja (i topljenja) na suncu. Drugi, ali jednako važan razlog je taj što mi je bitnije zdravlje moje kože od par tonova tamnijeg tena koji ionako vrlo brzo nestane nakon godišnjeg. Često me nakon mora pitaju jesam li na istome uopće i bila jer sam se vratila blijeda kao i prije, ali ja se time naprosto ne zamaram jer godišnji i more su puno više od samog sunčanja."
 
Tanja Konjevod
Foto: Jure Perišić, Instagram i arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 28.07.2016. u 11:25

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p