KOŽA

Personalizirana njega ključna je za lijepu kožu

Intervju s Arabellom Lane iz Dermalogice
arabella lane
S
vaka beauty ljubiteljica zna da je njega kože važnija od bilo kakvog make upa, jer lijep i zdrav ten samo je čisto platno spremno za kreiranje lookova, a tko nam može reći više o važnosti brige za kožu od osobe kojoj je upravo to posao. Na predstavljanju noviteta Dermalogice, susreli smo Arabellu Lane, internacionalnu korporativnu trenericu brenda koja nas je uvela u Dermalogica svijet njege kože i naglasila njezinu važnost u svakodnevnoj rutini.

Arabella Lane, diplomirani je terapeut za njegu kože, a objasnila nam je važnost brige za kožu i dodala kako je svakodnevno moramo održavati zdravom. Navela je osnove njege koje bi svatko trebao usvojiti. Čišćenje, piling, hidratacija i zaštita od sunca četiri su koraka koji svima moraju biti rutina poput pranja zubi. Posebno je napomenula kako se naša koža mijenja kroz život pa u skladu s tim promjenama, moramo prilagoditi i proizvode koje koristimo, a to se posebno odnosi na osobe s problematičnom kožom.  

dermalogica

Komercijalni vs. specijalizirani proizvodi

"Kada kupujete komercijalne proizvode sigurno ćete dobiti jeftiniji proizvod, ali on neće biti toliko prilagođen vašoj koži niti će sadržavati kvalitetne sastojke. U prestižnim brendovima poput Dermalogice vjerujemo u personaliziranu njegu pa ćete kod nas dobiti proizvod posebno osmišljen za vaš problem i tip kože. Tajna našeg uspjeha je što uvijek koristimo najkvalitetnije sastojke iz prirode ili iz laboratorija. Poznati smo kao brend koji kombinira tehnologiju kozmetike i farmacije kako bi postigli najbolje rezultate za kožu. U našim proizvodima dragocjeni su sastojci poput retinola, peptida i drugih vitamina, a parabene, koji posljednjih godina izazivaju velike kontroverze, uklonili smo iz svih svojih proizvoda", rekla je Arabella.

arabella lane
Kako je specijalizirana upravo za neinvazivne tretmane na koži zanimalo nas je kakvi se zaista rezultati mogu njima postići. Arabella nam je objasnila kako takvi tretmani mogu riješiti raznolike kožne probleme te pomoći održavanju zdravlja kože. Rekla je kako danas postoji mnogo tehnološki naprednih uređaja od onih LED do ultrasoničnih koji kombinirani s kvalitetnim proizvodima donose odlične rezultate. Naglasila je da ako se redovno brinete o svojoj koži i savjetujete s ekspertima, manje su šanse da ćete morati na estetske operacije. Naravno, ako netko želi ozbiljnije promjene, kaže kako će ipak morati potražiti pomoć estetskog kirurga.

arabella lane

Dnevna rutina mora biti personalizirana

Arabellu smo pitali da nam kaže svojih top pet Dermalogica proizvoda i ona je navela upravo ove kao svoju dobitnu kombinaciju koja joj pruža njegovanu i zdravu kožu: Pre cleanse, Special cleansing gel, Daily superfoliant, Skin smoothing cream i Skin perfect primer spf30. S obzirom na to da je povod njenog dolaska u Zagreb bilo predstavljanje Daily superfoliant proizvoda rekla nam je kako upravo njega preporučuje svim tipovima kože jer je odličan za čišćenje kože od negativnih posljedica zagađenja zraka koje nikoga ne mimoilazi.

"Ne postoje univerzalna pravila u rutini njege kože jer to mora biti individualno i personalizirano i upravo zato postoji Dermalogica sa svojim širokim izborom proizvoda. Svakodnevna rutina ovisi o životnom stilu i potrebama nečije kože i ona može trajati od pet do 20 minuta, ali najvažnije je da ona za vas i vašu kožu funkcionira", rekla nam je za kraj Arabella i slažemo se s njom u potpunosti jer nažalost nema jedinstvenog recepta za sve, osim onoga da slušate što vaša koža želi i to joj pružite.

Tanja Konjevod
Foto: PR
Objavljeno: 23.01.2017. u 16:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p