KOŽA

Beauty proizvodi savršeni za ljeto bez granica

Midsommar – doživi čaroliju ljeta na švedski način
Oduvijek ste se pitali zašto su ljetne noći tako čarobne? Pitate se zašto je u ljetnim noćima lakše zaplesati i zaljubiti se? I zašto čitave godine čekamo milovanja sunčevih zraka i ostalih blagodati najtoplijeg godišnjeg doba? Odgovor leži u Midsommar noći koja ima čarobne moći, ili bar tako Šveđani vjeruju. Jedan od najvažnijih blagdana u švedskom kalendaru prava je čarolija na otvorenom, s ljetnim povjetarcem i mirisom cvijeća.

Cjelodnevnim boravkom u prirodi, po običaju, uz najdraža lica iz obiteljskih i prijateljskih krugova, slavi se dolazak ljeta, sunca, slavi se toplina, na švedski način. Midsommar party, koji se u čast 12 godina postojanja FASHION.HR domaćeg lifestyle portala, održao u čarobnom Parku skulptura Gliptoteke HAZU, proslavio je magiju jedinstvene ljetne noći i energiju koju trebamo prepoznati u životnoj jednostavnosti, opuštenosti i bezbrižnosti. Midsommar noć u brojnim objašnjenjima označava ljetni solsticij ili najdulji dan u godini, a samim time i energiju koju donosi ljeto i sunčani dani, i zasigurno nije bilo boljeg načina da se obilježi sve što se stvaralo posljednjih godina. Bio je to samo dio čarobnog Midsommar sna FASHION.HR-a.


Lipanj u kalendaru mnogima označava ljetovanje, odmor i sunčane dane. Šveđanima je taj mjesec najava najdužeg dana u godini, dana kada na sjeveru zemlje sunce gotovo i ne zalazi, dok na jugu zalazi samo na sat ili dva. Midsommar je njihov omiljeni praznik, znak za okupljanja van grada, mali godišnji odmor i veliki događaj koji poziva na zabavu. S obzirom na to da Šveđane najčešće vežemo uz filozofiju uživanja u jednostavnim stvarima, tom pozivu na ljetnu zabavu na otvorenom rijetki su mogli odoljeti. 


Tradicionalno, Midsommar party obilježava se uglavnom cvjetnim dekoracijama i cvijećem koje je ubrano tog dana, jer dan počinje upravo branjem cvijeća i izradom vjenčića za kosu. Zelenim lišćem ukrašava se posebno napravljeno drvo u obliku križa, a pjesma, igra i veselje s tradicionalnim plesovima kojima se vesele i veliki i mali označavaju ključan dio proslave. Vjerovanje je da su djevojke brale sedam različitih vrsta cvijeća i stavljale ih pod jastuk prije spavanja, kako bi u snovima mogle vidjeti svoje odabranike. Voda se pretvarala u vino, biljke su imale ljekovite moći, a divlja paprat pretvarala se u cvijeće. Možda sva ta vjerovanja više nisu aktualna, ali tradicija magične noći u cijeloj Švedskoj živi još i danas, u običaju i poznatom švedskom kozmetičkom brendu s dugom tradicijom - Barnängen. Tako je za sve one koji su se toliko puta pitali zašto Midsommar nije svaki dan? Odgovor je ponudio Barnängen, koji je u Švedskoj poznat već desetljećima.


Midsommar Glow gel za tuširanje i ulje za tijelo sadrže nježna cvjetna ulja i Moisture Serum, a harmoničan spoj nadahnut dugim zlatnim satima švedske ljetne dugodnevice slavi ljeto, toplinu sunca i cvjetna polja. Baš poput Midsommara i Barnängen je prepun tradicije, osjećaja zadovoljstva, ugode i cvijeća. Midsommar Glow gel za tuširanje i ulje za tijelo proizvodi su koji su bogati, ali i lagani. Daju energiju, ali i opuštaju. Hrane, ali i osvježavaju. Barnängen omogućava da prirodna ljepota kože procvjeta uz pomoć rituala ljepote koji hidratiziraju bez težine. Proizvodi tog karizmatičnog brenda opuštaju i daruju energiju istovremeno, dovodeći tijelo u ravnotežu. 

U misiji da značenje i osjećaj jedinstvenog švedskog životnog nazora prenese ostatku svijeta, s dubokim poštovanjem za ravnotežu, Barnängen spaja nordijski inspirirane sastojke i švedsku estetiku za stvaranje proizvoda koji uistinu odražavaju osjećaj životnog zadovoljstva. Brend je postao poznat pružanjem učinkovite njege kože i doživljaja švedskog životnog stila, a ugodan i blagotvoran učinak sapuna, s kojim je tvrtka postala poznata još davne 1873. godine, postavio je Barnängen za službenog dobavljača kraljevskog dvora. Od tada brend odlikuju izvorni i nježni proizvodi za njegu tijela koji pružaju osjećaj čistoće i njege nadahnute prirodom – a to potvrđuje i značenje imena Barnängen, koje u prijevodu sa švedskog znači ”dječja cvjetna poljana”.

Uživajući u savršenoj sinergiji njegovane kože i ljeta, baš poput cvjetnih vjenčića za kosu koji odaju počast slavlju ljeta Midsommara, nordijski inspirirani sastojci i jedinstveno razvijen Moisture Serum odaje počast švedskoj tradiciji imena Barnängen. Sada imamo priliku uživati u ljetu i raskošnoj koži istovremeno, i razmaziti se s Barnängenom.Foto: PR
Objavljeno: 06.07.2018. u 15:31

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p