KOŽA

'Dijeta' kože rješava sve probleme?

Eliminacijska 'dijeta' za vaše lice

Baš kad ste pomislili da ste se riješili suhe zimske kože, čelo vam se zamastilo ili ste dobili prištić? Umjesto da dodajete još proizvoda na kožu kako bi se riješili novonastalih problema, probajte s novim trikom, postom za vašu kožu.

Post, odnosno eliminacijska 'dijeta' za kožu novi je hit među ljubiteljicama beauty trendova. Radi se o tome da na tjedan dana prestane koristiti sve kozmetičke proizvode, uključujući sredstva za čišćenje, tonike, serume, hidratantne kreme i šminku.

Lice se u tih tjedan dana čisti samo s malo djevičanskog kokosova ulja na blazinici, a ako mu treba još hidratacije, nanesite još malo kokosova ulja. Uz čišćenje kokosovim uljem potrebno je u tih tjedan dana piti velike količine vode i zdravo se hraniti.

 
Kako funkcionira ova 'dijeta'? Baš kao i eliminacijske dijete u kojima izbacujemo namirnice i tako doznajemo koja nam smeta, u kožnoj 'dijeti' isto ćemo doznati od čega nam koža stvara probleme. Na početku 'dijetnog' tjedna može se dogoditi da vam izbije nekoliko prištića, ali to je dobar znak i to znači da vam se koža čisti i vraća u prirodno stanje.
 
Nakon što prođe tjedan dana, polako počnite uvoditi svoje rutinske kozmetičke proizvode i pomno pratite hoćete li koža na neki reagirati, ako se to dogodi znat ćete da vam je taj proizvod i prije stvarao probleme. Nadamo se da ćete uspjeti izdržati tjedan dana bez kozmetike i da će vam ova 'dijeta' otkriti neprijatelje koje morate izbaciti iz svoje kozmetičke torbice.
 
T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 14.03.2016. u 15:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p