KOŽA

Drevna kineska rutina koja će vašem licu pružiti prirodni facelift

Prirodni facelift zahvaljujući Gua Sha kamenu
Nakon 'jade rollera', beauty sprave za lice izrađene od žada, najcjenjenijeg kamena Dalekog Istoka, koja je zaludila žene diljem svijeta protekle godine, u zapadnjački svijet uvuklo se još jedno, sad vrlo popularno, pomagalo drevne kineske beauty tradicije.

Riječ je o Gua Sha, beauty alatu za lice koji je stoljećima dio beauty rutine Kineskinja, a sad je pomeo i ostatak svijeta. Ovaj kamen od prirodnog žada, za razliku od jade rollera, nema dršku, nego je zaobljen i savršeno pristaje u dlan, a namijenjen je nježnom struganju površine lica. Prednosti žada te ružičastog kvarca su što im je učinak na lice poput prirodnog facelifta, a struganjem kamena po licu stvaraju se bezbolne masnice koje će učiniti vašu kožu sjajnijom i zdravijom zbog boljeg protoka krvi i prirodne limfne drenaže. Masažom Gua Sha kamenom konturira se i redefinira oblik lica i opuštaju napeti mišići ('resting bitch face syndrome, anyone?), poboljšava se cirkulacija i zateže se koža lica. Neki čak zagovaraju korištenje ovog drevnog kineskog pomagala pri pomoći s bolnih migrenama i glavoboljama te pritiskom na čeljust.

 

Objavu dijeli Skin Gym ™️ (@skingymco)


Sa zaobljenim rubom kamena, od brade prema čelu, laganim pritiskom treba gurati kamen prema čelu i to ponoviti po cijelom licu nekoliko puta. Najbolje je kombinirati Gua Sha kamen s nekim uljem za lice poput onim od ruže ili badema kako bi istovremeno hranili kožu i pospješili tretman. Iako je navedeni tretman još uvijek relativno nov, u Hrvatskoj mnogi centri zdravlja i saloni ljepote pružaju tretmane Gua Sha masaže lica i tijela, a putem raznih online trgovina možete kupiti pravi kamen za kućnu uporabu. 

 

Foto: Face Gym Instagram
Objavljeno: 07.08.2018. u 11:49

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p