KOŽA

Greške koje radite sa svojom četkicom za čišćenje lica

Trikovi za blistav ten
četkice za čišćenje lica

Ako posjedujete čarobnu spravicu poznatiju pod nazivom četkica za čišćenje lica, vjerojatno imate određene nedoumice oko njezinog korištenja. Usprkos detaljnim uputama koje se uz nju dobiju, možda radite neke greške kojih niste ni svjesni, ali mi ćemo vam ukazati na njih kako bi vam lice bilo još čišće i blistavije!


Iako se nekima može činiti da su takve četkice samo komad plastike s dlačicama, one su puno puno više jer zaista pomažu u svakodnevnoj rutini čišćenja lica. Donosimo vam neke od najčešćih pogrešaka koje se rade kada se koriste ovakve četkice za pranje lica

četkice za čišćenje lica

1. Koristite ih prečesto ili prerijetko

Preporuka za četkice za čišćenje lica je korištenje dva puta dnevno, ali to je individualno i ovisi o vašem stanju kože. Ako je vaša koža osjetljiva i suha, koristite četkice svaki drugi dan, ali ako imate masnu kožu slobodno je koristite svaki dan. Također je važno da kupite četkice s obzirom na tip lica kako vam ne bi bile pregrube ili prenježne.

2. Prejak pritisak

Četkicu trebate držati tako da dodiruje kožu, nema potrebe da je pritišćete. Ako pritisnete prejako blokirat ćete pokrete i oscilacije koje uređaj radi i neće moći očistiti vaše lice s istim efektom kao što čisti kada ne pritišćete previše. 

četkice za čišćenje lica

3. Ne mijenjate redovito četkice

U uputama za četkice za čišćenje lica najčešće piše da se četkice moraju mijenjati svaka tri mjeseca i to ne piše bez razloga. Vlažne četkice izvor su zaraze i bakterija pa mogu biti opasne, a i nakon nekog vremena se istroše kao i četkica za zube i jednostavno nisu više učinkovite kao na početku. 

4. Ne čistite ih redovno

Iako na svoju četkicu stavljate sredstva za čišćenje lica, ona nisu dovoljna za njihovo čišćenje. Jednom tjedno odvojite četkicu od drške i sve operite u toploj vodi sa sapunom i pustite da se osuši. Dlačice poprskajte alkoholom kako bi uklonili sve potencijalne bakterije. 

četkice za čišćenje lica

5. Prije korištenja skidate šminku

Iako se takve četkice ne smiju koristiti na području očiju, slobodno s njima skidajte šminku s obraza, nosa, čela i vrata. Nema potrebe prije korištenja četkica, uklanjati šminku. Očistite samo oči i zatim za ostatak lica koristite svoju četkicu. 

T.K.
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 14.09.2016. u 14:42

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p