KOŽA

Imamo rješenje za suhu i beživotnu kožu lica!

Odabir prave kreme ključna je za besprijekoran ten
U moru beauty proizvoda potrebno je dobro istražiti i prepoznati koji proizvod je potreban i odgovara baš vašoj koži, a kako nisu svi stručnjaci, odlučili smo vam skratiti i muke i saznati koja je razlika između hidratantne i hranjive kreme.

Operi lice gelom za skidanje šminke, svaku zadnju česticu nečistoće ukloni mineralnom vodom, nanesi tonik, serum za lice, malo ulja, pa hidratantnu kremu...ili hranjivu? Tako otprilike izgleda kompleksna beauty rutina većine žena koje muku muče s odabirom pravim proizvoda za njegu kože lica. Ako ste zapeli na posljednjem koraku u odabiru najbolje kreme, prvo morate znati treba li vam hidratantna ili hranjiva krema koje mogu učiniti najveću razliku za izgled vašeg tena.


Hidratantna krema ona je koja nadomješta vlažnost kože te poboljšava njenu funkciju i elastičnost. Brzo se upija i ključna je kako biste izbjegli suhu kožu lica koja se prhuta, a možete izabrati između laganih i onih s intenzivnim hidratantnim efektom. Preporučuje se koristiti tijekom dana te ju možete nanijeti kao podlogu za šminku zbog čega će vam lice i dalje izgledati nahranjeno i svježe. Bitno je napomenuti kako dehidrirana koža također može izgledati masno, odnosno imati veliku količinu sebuma stoga se ne ustručavajte koristiti hidratantnu kremu.

Hranjiva krema najčešće se koristi kao dio noćne beauty rutine, a njen glavni zadatak je da ponovno oživi kožu. Njom će se koži povratiti prirodna ulja kojih suha koža ne proizvodi dovoljno stoga s ovom vrstom kreme koža upija sve hranjive tvari koje su joj potrebne za regeneraciju. Postoji mnogo različitih hranjivih krema, a najbolje je odabrati onu koja svojim sastavom najbolje odgovara vašem stilu života.
Foto: Unsplash, Getty Images
Objavljeno: 08.07.2018. u 00:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p