KOŽA

Isprobali smo Clarisonic - najpopularniju četkicu za lice

Oduševio nas je svojim mogućnostima

 
Unazad nekoliko godina, u svijetu kozmetičkih gadgeta postali su planetarno popularni uređaji za čišćenje lica. Ako pratite kozmetičke novitete sigurno ste čuli za najpopularniju četkicu za čišćenje lica, Clarisonic Mia 2. Mi smo dobili priliku i vlastoručno je isprobali.
 
Komplet Clarisonic Mia 2 sadrži uređaj Clarisonic Mia 2, magnetski punjač, četku za čišćenje lica za osjetljivu kožu, gel za čišćenje lica (ne dolazi u standardnom kompletu) i zaštitnu kutiju za nošenje na put. Zaštitna kutija je izuzetno praktična jer štiti uređaj na putu ako ga nosite sa sobom, a i sama četkica ima posebnu plastičnu zaštitu s rupicama kako bi se mogla osušiti poslije korištenja. Za razliku od uređaja s rotirajućim četkicama, Mia 2 oscilira u dvije dostupne brzine pri soničnim vibracijama od preko 300 okretaja u sekundi i tako nježno uklanja nečistoće iz pora.
 
 
Izuzetno praktičan detalj je i ugrađeni vremenski indikator s jednominutnim ciklusom čišćenja koji nakon određenog vremena pulsirajući ukazuje da je vrijeme za prelazak na sljedeći dio lica. Ciklus uključuje 20 sekundi na čelu, 20 sekundi na nosu i bradi te po 10 sekundi na svakom obrazu. Jedna minuta sasvim je dovoljna za očistiti cijelo lice i iako se čini kratko, zaista nije potrebno ponavljati postupak.
 
Punjač je još jedan detalj na koji su jako pazili proizvođači Clarisonica jer je on magnetski te se jednostavno pričvršćuje za dršku te nakon punjenja omogućuje 24-minutno korištenje. Kada baterija bude pri kraju, lampica na uređaju će treperiti. Odlična stvar je i to što je četkica na uređaju zamjenjiva i preporuča se zamijeniti je svaka 3 mjeseca.
 
 
S obzirom na to da svakodnevno nosim puder važno mi je da na kraju dana lice temeljito očistim od svih proizvoda koje sam koristila tijekom dana i tu se Mia 2 pokazao odličnim dodatkom mojoj svakodnevnoj rutini njege lica. Clarisonic koristim samo za večernju beauty rutinu pa će mi biti dovoljan za 24 korištenja. Inače se u uputama Clarisonic preporuča koristiti dva puta dnevno, ujutro i navečer, ali ja ujutro nemam potrebu za tako temeljitim čišćenjem lica koje Clarisonic pruža. Iako s Mia 2 uređajem može skidati i šminka, ja to nisam isprobala jer volim prije čišćenja, skinuti šminku micelarnom otopinom. 
 
Clarisonic sam koristila tjedan i pol u kombinaciji s uobičajenim gelom za čišćenje lica i uvijek sam čistila lice pod tušem kako bi na licu bilo dovoljno vode. Odlično je što je Mia 2 u potpunosti vodootporna, što je čini idealnom za korištenje u kadi ili pod tušem i ne morate brinuti hoće li u njega ući voda. Iako možete pomisliti kako je ova četkica za čišćenje lica gruba, niti jednom poslije korištenja nisam osjetila ono neugodno zatezanje ili suhoću kože koja se zna javiti nakon što pregrubo očistimo lice. Do sada sam koristila samo sporiju brzinu jer nisam osjećala potrebu za većom jer je i s tom brzinom osjećaj kože bio dovoljno čist.
 
 
Nakon prvog korištenja osjetila sam kako je koža lica glatka i sjajna i iako sam mislila da se takva drastična promjena neće primijetiti nakon idućeg puta, prevarila sam se. Nakon svakog korištenja ovog uređaja koža je bila glatka, a ten ujednačen. Mislim kako ću piling u potpunosti izbaciti iz svoje beauty rutine jer mi zaista neće biti potreban, Clarisonic izvrsno odrađuje blagu eksfolijaciju.
 
Nakon tjedan i pol korištenja ovog uređaja, pore koje su bile veće su se smanjile i vidljivo pročistile, a ten je ujednačeniji. Primijetila sam i da mi se proizvodi bolje upijaju u kožu te se ujutro nisam budila masnije kože lice, što je bio čest slučaj prije korištenja Clarisonica. Najbolji osjećaj koji se javlja nakon svakog korištenja Clarisonica, je osjećaj dubinske čistoće i možete biti sigurni da su svi ostaci šminke i prljavštine očišćeni.
 
 
Iako je Clarisonic malo skuplji uređaj za njegu lica, mislim kako se investicija u njega zaista isplati jer može zamijeniti česte odlaske u kozmetičke salone zbog temeljitog čišćenja lica, a ima li išta bolje od kućnog uređaja koji daje rezultate kao u salonu?
 
Cijena Clarisonic uređaja je 1.175 kuna, a može se kupiti ekskluzivno u Muelleru.
  
 
Tanja Friš
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 18.02.2016. u 09:18

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p