KOŽA

Isprobali smo savršenu dnevnu kremu za ljeto

Beauty recenzija: Paula’s Choice Shine-Free Daily Mineral Complex
jelena skendzic  
Osoba sam koja se redovito i besprijekorno pridržava jednog beauty pravila. Između ostalog, neprestano ga i zagovaram u tekstovima za portal: nosite zaštitni faktor na licu. Svakodnevno, obilno i beskompromisno.

Šteta koju ćemo vidjeti na licu za deset ili dvadeset godina u obliku bora i hiperpigmentacija nije od jučer. Ne, ona je kumulativna, estetska i funkcionalna promjena koja negativno djeluje na izgled i zdravlje našeg najvećeg organa - kože. Vrlo često zanemarujemo činjenicu da se, kada je o koži riječ, prema njoj ne ponašamo pažljivo kao prema ostalim organima, no porast dijagnoza malignih promjena na koži prisiljava nas da o koži razmišljamo i s kritičke strane. Nije sve u tenu s ljetovanja, pogotovo danas - kada preparati za samotamnjenje svih vrsta, formula i tekstura postoje u izobilju.
 
jelena skendzic
Priznajem, niti sama nisam oduvijek pazila na zdravlje svoje kože, i moja opsesija svakodnevnim nošenjem zaštitnog faktora 25 ili više, krenula je tek unazad nekoliko godina. Suprotno uvriježenom mišljenju, kreme s faktorom poželjno je nositi svaki dan kad smo izloženi sunčevom zračenju, a ne samo kad se sunčamo na plaži ili odlazimo u prirodu. Upravo zato što ovaj tip proizvoda koristim svakodnevno, imam visoke kriterije: ne samo da treba imati dovoljno visoki faktor zaštite u ljetnim mjesecima, već treba imati i ugodnu formulu koja lijepo sjeda ispod pudera.
 
jelena skendzic
Nažalost, moram priznati da veliki dio krema za lice sa zaštitnim faktorom ne udovoljava ovom kriteriju. S jedne strane, moja je koža mješovita, osjetljiva, svijetla i sklona crvenilu, te kao takva ne podnosi dobro mnoge kreme s faktorom. S druge strane, bogate formule, kakve kreme sa zaštitnim faktorom obično imaju, ne sjedaju odlično ispod pudera što ih čini teško nosivima u svakodnevnim situacijama. Srećom, pronašla sam proizvod koji me je osvojio i obogatio moju kolekciju proizvoda za njegu lica.
jelena skendzicPaula’s Choice kao brend pratim već godinama, i stoga sam bila oduševljena kad su prošle godine stigli u Hrvatsku. Filozofija ovog brenda sukladna je mojim stavovima o njezi kože: prevencija je najbolja politika kad je koža u pitanju. Paula’s Choice asortiman proizvoda sa zaštitnim faktorima pokriva potrebe svih tipova kože, no posebno mi se sviđa to što iz lakših formula, namijenjenih masnoj i mješovitoj koži poput moje, nisu izbačeni sastojci s antioksidativnim potencijalom. Naime, proizvodi namijenjeni mojem mješovitom tipu kože generalno su usmjereni mlađoj populaciji koju muče pubertetski problemi poput prištića, te stoga nisu dizajnirani s anti-age funkcijom. Međutim, ovaj brend ne vjeruje da anti-age funkcionalnost ima dobni prag pa su svi proizvodi obogaćeni raznovrsnim emolijensima, antioksidansima, ekstraktima i drugim sastojcima s protuupalnim i umirujućim djelovanjem koje, ako ćemo iskreno, nijednom tipu kože nije naodmet.
 
jelena skendzic
Moje anti-age potrebe zadovoljene su u ovome proizvodu dvostruko: činjenicom da me ova krema štiti od sunca koje je osnovni uzročnih preuranjenog fotostarenja kože, ali i antioksidativnim potencijalom koji djeluje na ostale štetne čimbenike iz okoliša boreći se protiv slobodnih radikala. No, to nije sve. Nastavno na njezin izvanredni sastav, ova krema ima i prednost toga što u sebi ima mineralne filtere (SPF 30) - cinkov oksid i titanijev dioksid koji, za razliku od kemijskih filtera, imaju minimalni potencijal za iritaciju kože. Moja osjetljiva koža izuzetno je zadovoljna ovakvim sastavom.
 
jelena skendzic
Lagana tekstura Shine-Free Daily Mineral Complex kreme savršeno se brzo upija u kožu ostavljajući je vlažnom, no ne i masnom, a puder odlično sjeda na nju. Ne trusi se, niti brže sklizne s lica, što mi je posebno bitno kada trebam provesti čitav dan na poslu s besprijekornim izgledom.
Velika mana mnogih krema sa zaštitnim faktorom na bazi mineralnih filtera je to što ostavljaju bijeli trag na licu pa su pomalo nezgodne za korištenje, no s ovom kremom to nije slučaj. Bez ikakvog traga na licu i bez ikakvog masnog filma po nanošenju, ova krema je savršena podloga za make up, a pritom mi daje sigurnost da sam svojoj koži pružila apsolutno najbolji tretman. Cijena: 237 kn (60 ml).

Jelena Skendžić
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 22.06.2015. u 17:02

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p