KOŽA

Imate li problem s podočnjacima?

Nekoliko savjeta o tome kako prekriti podočnjake
Koža
Doba je godine kada ljudi počnu brinuti o tome kako će se osjećati budnijima. Od doma odlazimo po mraku i vraćamo se doma po mraku. U zimskom smo razdoblju pospaniji i umorniji pa smo i skloniji pojavi podočnjaka i neželjenim crnim krugovima ispod očiju.

Niže temperature nas čine umornijima i tromijima. Ne ide nam se nikamo i stalno smo pospani. Stručnjaci savjetuju da se, unatoč činjenici da naša koža sve više blijedi i polako ali sigurno nestaju tragovi ljeta i preplanulosti, možemo riješiti podočnjaka i savjetuju na koji način možemo prikriti umor s lica. Sve se skupilo, neprospavane noći preko ljeta, koji martini više i eto nas s neželjenim smeđim "pojačanjima" koja su vidljiva više nego ikada. A ne ide nam u prilog baš ni svakodnevica. Područje oko očiju, jedno je od najosjetljivijih dijelova na licu i na tim se mjestima vide prvi tragovi starenja, ali i prve bore. Nerijetko, žene čine mnogo pogrešaka (nanose na područje oko očiju svoju običnu kremu za lice, ne koriste korektor, koriste podlogu u kamenu i slično) u pokušaju prekrivanja nepravilnosti i sa željom da dobro izgledaju. To je žestoka bitka, ali može se dobiti. A evo i načina kako. 

Počnite koristiti kremu za područje oko očiju

Kvalitetna krema za područje oko očiju dobro bi vam  došla u vašim jutarnjim i večernjim tretmanima njege kože. Ujutro će vam izvrsno hidratizirati kožu i pripremiti je za podlogu koju ćete nanijeti i koja će se mnogo bolje primiti i dati vašoj koži poseban sjaj. Navečer će pak krema za područje oko očiju imati još bolji učinak jer će djelovati cijelu noć, a rezultat njege bit će vidljiv već pri prvom korištenju. Koža oko očiju je jedino područje na licu koje nema uljnih žlijezda i upravo su iz tog razloga osmišljene kreme i serumi koji savršeno obnavljaju kožu na tom području. Čak i ako počnete primjenjivati kremu za područje oko očiju jednom dnevno, vidjet ćete sjajne rezultate.
 
Nemojte pretjerivati s puderom 

Čini se prirodnim da prekrijete cijelo lice puderom uključujući i područje oko očiju, ali ipak nemojte pretjerivati. Podloge su namijenjene za prekrivanje kože zato i postoji široka paleta nijansi od svijetle do mat, ovisno o koži. Ipak, na područje oko očiju trebali biste prvo staviti korektor. Dakle, idealno rješenje ovoga problema su krema za područje oko očiju i serum za hidrataciju, a potom korektor za prekrivanje, savjetuju stručnjaci.

Koža

Odaberite pravu nijansu 

Imajte na umu da tamnije nijanse ne znače nužno da će vaše područje oko očiju biti tamnije. To samo znači da će imati breskvasti, narančasti ton koji će učiniti da izgledate odmornije i življe. Stručnjaci kažu da dame često odabiru presvijetle nijanse što ima posve suprotan učinak. Ako odaberete presvijetlu nijansu, koža će vam poprimiti sivkasti izgled, ili još gore, oči će vam biti poput rakunovih. Sigurno vam nije drago što u svoju kozmetičku torbicu trebate dodati još jedan proizvod i korakom više nadopuniti svoju jutarnju beauty rutinu, ali vidjet ćete, kada to učinite, oči će vam izgledati potpuno drugačije, a sve to uz magičnu nijansu korektora. 

Koristite odgovarajuću teksturu korektora

Nisu svi korektori jednaki, a često, kada pronađete korektor koji pokriva sve, moglo bi vam se dogoditi da on bude "uhvaćen" u naborima ispod vaših očiju. Ako uočite da se to događa, prebacite se na kremasiju formulu koja će lako kliziti i neće se nakupljati. Kada budete odabirali korektor, gledajte da su vam opisne note proizvoda "kremasto" ili "blistavo" jer u tom slučaju prilikom odabira takvog korektora ne morate brinuti o prekrivenosti, ali ni o tome hoće li vam područje oko očiju izgledati suho. 
Foto: Pexels
Objavljeno: 17.11.2017. u 10:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p