KOŽA

Kako brzo pripremiti noge za sezonu haljina?

Trikovi za glatke noge
kako pripremiti noge za ljeto
K
ada se temperature popnu do proljetnih visina, odmah poželimo odbaciti svu suvišnu garderobu i uskočiti u lepršave suknje i haljine. Tek nakon što nas preplavi osjećaj sreće zbog toplijeg vremena, udari nas osjećaj nezadovoljstva jer nam noge i nisu u najboljem stanju za pokazivanje, ali donosimo odlične trikove uz koje ćete brzinski postići glatke i njegovane noge.

Nakon što ste svoje noge držali na hibernaciji nekoliko mjeseci, one možda i ne izgledaju baš najbolje. Tijekom zime, koža je izuzetno dehidrirana po cijelom tijelu, ali to najviše utječe na naše noge i stopala jer je u njima najslabija cirkulacija. Slijedite naše trikove korak-po-korak i s ponosom ćete nositi i najkraće haljine.

kako pripremiti noge za ljeto

Suho četkanje

Jedan od najefektivnijih načina pripreme nogu za prvo proljetno pokazivanje je suho četkanje kože. U idealnim uvjetima takav tretman kože trebala bi vam biti rutina za cijelo tijelo, ali ako ste je preskočili dok je trajala zima, svakako je iskušajte na svojim nogama sada jer će rezultati biti vidljivi odmah. Suho četkanje kože ne samo da uklanja mrtve stanice kože nego potiče i limfni sustav i cirkulaciju te tako pomaže tijelu da se oslobodi toksina što u konačnici dovodi do toga da vaša koža izgleda blistavo. Za suho četkanje kože potrebna vam je samo kvalitetna četka od prirodnih materijala i malo vremena.

Eksfolijacija

Ako planirate depilirati noge, a sigurno vam je taj korak u planu, važno je prije toga napraviti dobru eksfolijaciju. Urasle dlačice mogu vam biti veliki problem jer će izgledati ružno, a i mogu se upaliti i postati bolne. Piling koji koristite neka ne bude grub i isušujuć jer vam takav proizvod samo može stvoriti dodatne probleme. 

kako pripremiti noge za ljeto

Hidratacija

Za hidratiziranim i njegovanim nogama žude sve dame, a bez dobrog proizvoda za njegu to nećete moći postići. Koristite bogate hidratantne kreme i losione i nanosite ih svakodnevno nakon tuširanja. Nemojte preskakati ovaj korak jer je on ključan za lijepe noge. Kremu ravnomjerno nanesite u tankom sloju i zatim ostavite da se osuši pa se tek onda obucite. Dodatan korak je dodavanje malo sjaja nogama, a njega možete dobiti tako što ćete noge pošpricati s malo brzo upijajućeg ulja. Ako baš volite blještav izgled, možete nanijeti i ulje koje sadrži svjetlucave čestice.

Dodajte malo boje

Kreme za samotamnjenje mogu biti odličan trik koji će vam dati njegovan izgled nogu. Proizvod za samotamnjenje najbolje je nanijeti postepeno, u tankom sloju pa ako je potrebno, kasnije je nadograditi. Bolje je nanijeti premalo nego previše, jer neželjenu boju ćete teško skinuti. Ako ste jako svijetle puti i kreme za samotamnjenje vam ostavljaju narančaste mrlje, pomiješajte svoj klasični losion s malo kreme za samotamnjenje i dobit ćete light verziju koja će vam dati blago osunčane noge.

T.K.
Foto: Pinterest i Pexels
Objavljeno: 05.04.2017. u 16:06

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p