KOŽA

Kako da dezodorans traje dulje?

Super trikovi za vruće ljeto

kako da dezodorans dulje traje 
Održati ugodan miris tijekom cijelog dana pravi je izazov u ljetnim mjesecima ma koliko se trudili brinuti o higijeni, ali postoje jednostavni trikovi uz koje će vam dezodorans i svjež miris trajati dulje. 
 
Za početak je važno znati razliku između antiperspiranta i dezodoransa, antiperspiranti djeluju tako što blokiraju znojenje dok dezodoransi blokiraju neugodne mirise. Osoba koja ima dezodorans znojit će se, ali neće smrdjeti, dakle sve je u načinu na koji održavamo higijenu ili nanosimo dezodorans. Glavni i najvažniji trik je da se prije svake upotrebe dezodoransa otuširate ili operete. Slojevi dezodoransa jedan na drugom sigurno neće pomoći u otklanjanju neugodnog mirisa i mogu samo začepiti pore i žlijezde. 

kako da dezodorans dulje traje 
Ljeti se tuširajte dva puta dnevno kako bi oprali sve bakterije i prljavštinu. Umjesto s toplom vodom, tuširajte se s mlakom jer ćete se od tople vode ponovno oznojiti kada izađete iz tuša. Ako koristite dezodorans u spreju, prije korištenja ga morate dobro protresti kako bi se sve komponente sjedinile. Nikada ne prskajte dezodoranse jako blizu na pazuh, nego barem s udaljenosti od 20 centimetara. Ako birate roll on dezodoranse, nakon što ga nanesete pustite da se u potpunosti osuši i zatim se odjenite. 
 
Ako želite da vaš dezodorans dulje traje, izbjegavajte debele tkanine i one od poliestera jer u njima vam koža neće disati. Ako odjenete neprikladnu odjeću, ne smijete kriviti dezodorans zbog njegove neučinkovitosti jer svaki bi popustio pod umjetnim materijalima. Držite se pamuka, lana i prirodnih lepršavih materijala. Još jedan trik za dulje trajanje vašeg dezodoransa je dječji puder. Nanesite ga na pazuhe i dobro otresite višak te zatim nanesite dezodorans. Puder će pomoći upiti višak znoja pa će rasteretiti dezodorans koji će onda dulje trajati. 
 
kako da dezodorans dulje traje  
Depilacija nije samo važna zbog estetike nego i zbog neugodnih mirisa. U dlakama postoje brojne klice i prljavština koja u kontaktu sa znojem može stvoriti neugodne mirise pa ako se ne depilirate, obratite pažnju na temeljito pranje područja ispod pazuha. Uz sve ove trikove dezodorans i svjež miris bi vam trebali držati cijeli dan, ako vidite da popusti probajte neki malo jači jer nismo svi isti i onaj koji nekome ne djeluje, drugom je odličan. 

T.K.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 02.08.2016. u 15:05

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p