KOŽA

Kako ispravno koristiti britvicu za brijanje?

Super trikovi za glatke noge

Uklanjanje nepoželjnih dlačica na nogama, ispod pazuha i na bikini području za većinu žena dio je svakodnevne njege. Pri tome je najpopularnije mokro brijanje, jer je ono temeljito, vremenski učinkovito i istovremeno bezbolno.

 
Svako brijanje za kožu znači stres, a najčešće posljedice su peckanje, svrbež i crvenilo. Doznajte kako se ispravno obrijati britvicom.
 
Piling kože prije brijanja - Piling pomaže da biste se osloboditi od mrtvih stanica kože koje mogu onemogućiti rad britvice. 
 
Koristite gel za brijanje - Sapun ili gel za tuširanje nikada ne bi smjeli biti zamjena za gel za brijanje jer isušuju kožu i ne omogućuju britvici da tako lijepo klizi kao po gelu.
 
 
Brijte se na kraju tuširanja - Tuširanje završite s brijanjem jer će toplina i para iz vode omekšati dlačice i otvoriti pore i samim time olakšati brijanje.
 
Često mijenjajte britvice - Britvicu morate promijeniti na prvi znak tuposti. Ako je ne zamijenite na vrijeme tupa britvica mogla bi vam stvoriti ranice i crvenilo, a nije ni higijenska te se na nju laku lijepe bakterije koje mogu uzrokovati infekcije.
 
Brijanje dlačicu u smjeru rasta - Kada prvi puta prolazite britvicom idite u smjeru rasta dlačica, a zatim promijenite smjer. Ako vam je koža osjetljiva nemojte mijenjati smjer i brijati u suprotnom smjeru. Ako su vaše dlačice kratke onda svakako idite u smjeru suprotnom od rasta, ali obavezno nanesite pjenu ili gel za brijanje kako ne bi iritirali kožu.
  
NIVEA Protect&Shave brijač s pokretljivim zglobom

Inovativni 360° pokretljivi zglob s 5 kvalitetnih oštrica elegantnog dizajna optimalno se prilagođava oblinama ženskog tijela, omogućavajući vrlo precizno i nježno brijanje. Posebno ugrađeni jastučić za njegu s aloe verom i vitaminom E na koži stvara zaštitni sloj koji njeguje kožu i brijanje čini ugodnim. Ergonomska ručka osigurava sigurno klizanje brijača po koži i za vrijeme tuširanja. Za glatku i njegovanu kožu. Preporučena maloprodajna cijena (3 kom) 56,50 kuna.
 

 
Znanstvena studija o ženskim dlačicama nastala nakon trogodišnjeg istraživanja na sudionicama u dobi između 20 i 40 godina s različitim tipovima kože i bojom kose. Cilj istraživanja bio je što je moguće preciznije odrediti obilježja ženskih dlačica, a Beiersdorfovi stručnjaci proučavali su gustoću, rast i debljinu dlačica te kut pod kojim rastu na različitim dijelovima ženskog tijela. Rezultati studije pokazali su da se dlačice ispod pazuha i na bikini području razlikuju od dlačica na drugim dijelovima tijela. Istraživanje je tvrtki Beiersdorf pružilo temeljne spoznaje za razvoj optimalnih proizvoda za brijanje i odgovarajuću njegu - novu Protect&Shave njegujuću liniju za brijanje za žene.

 
Foto: PR
Objavljeno: 31.03.2016. u 11:04
Tagovi: Nivea, depilacija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p