KOŽA

Kako njegovati ruke u hladnim mjesecima?

Trikovi za pravilnu njegu ruku 

zimska njega ruku
P
otpuno nepravedno, u hladnim mjesecima najčešće zanemarimo njegu ruku, a upravo one najviše stradaju dolaskom zime i niskih temperatura. Zato vam donosim odlične savjete i trikove uz koje ćete imati njegovane ruke usprkos vremenskim uvjetima.

Mali broj lojnih žlijezda ruke čini pogodnima za isušivanje, čak i ako imate problem sa znojenjem dlanova. Iako ćemo ih za vrijeme nepovoljnih atmosferskih utjecaja zaštiti nošenjem rukavica, to neće biti dovoljno da očuvamo njihovo zdravlje. Najčešći simptomi osjetljive kože ruku iznimno su nelagodni, pa čak i bolni pa je iznimno važno pružiti im više pozornosti.

jasminka herceg

Jasminka Herceg

Piling je prva i neizostavna stepenica kada je u pitanju njega kože te ga nikako ne smijemo preskakati. Osim što će ukloniti odumrle stanice, ubrzat će obnovu kože i stvaranje novih stanica te usporiti starenje. Iako je svaki piling pogodan za ruke, oni koji su namijenjeni isključivo njima imaju uljnu bazu koja će prilikom ispiranja ostati na rukama kao zaštitni film i to ih čini posebno pogodnima za zimske mjesece. Kremu za ruke moramo aplicirati na dnevnoj bazi, a ako su vam ruke posebno osjetljive ili sklone isušivanju, potrebno ih je mazati minimalno tri puta dnevno.

zimska njega ruku
Osim ove kućne i svakodnevne rutine, dodatna njega za ruke je svakako najpoznatiji profesionalni tretman parafinskom kupkom. Parafinska kupka namijenjena je intenzivnoj njezi, hidrataciji i poticanju cirkulacije. Prije samih parafinskih rukavica na ruke se nanese hranjiva maska koju će toplina samog parafina apsorbirati u duboke slojeve kože. Koža ruku bit će mekana, mlađa i nahranjena, a u slučaju da imate problem s pucanjem kože, parafin će joj omogućiti zacjeljivanje.

zimska njega ruku
Ovaj jednostavan i djelotvoran tretman dovoljno je raditi jednom u 14 ili 30 dana, a istovremeno će brinuti o koži ruku, noktima i kožici oko noktiju koja je u ovo doba godine sklona pucanju i zanokticama.
Želite li otići korak dalje u njezi ruku i osigurati njihov mladolik izgled, na tržištu možete naći i još dva vrlo popularna anti age tretmana koja se često apliciraju na ruke, a to su mezoterapija i lifting pomoću galvanske struje. Poznato je da su ruke i vrat najčešći izdajnici godina, pa ni ne čudi da se sve veći broj žena okreće prema redovitoj i kompleksnijoj njezi .

Jasminka Herceg
Foto: Jure Perišić i Unsplash

Objavljeno: 04.12.2016. u 16:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p