KOŽA

Kako odabrati pravi tonik za lice i čemu on služi

Proizvod koji služi kao 'priprema' za ostale proizvode
Tonik je tajanstvena beauty riječ za koju ste vjerojatno čuli da je usko povezana s rutinom njege kože. Iako je riječ o proizvodu koji bi trebao biti vrlo visoko na ljestvici beauty proizvoda i jedan je od najvažnijih koraka u njezi kože, mnoge dame ne znaju kako bi tonik trebale koristiti, ali ne znaju ni kako odabrati onaj pravi.
 
Ako vam netko bude postavio pitanje za milijun dolara, tonik je tekućina na bazi vode. Sadrži aktivne sastojke poput esencijalnih ulja, biljnih ekstrakata i drugih sastojaka koji vole kožu i od kojih će vaša koža imati višestruke koristi. Drugim riječima, riječ je o proizvodu koji bi bilo dobro imati u kolekciji beauty proizvoda za čišćenje kože kako biste bili sigurni da ćete ukloniti sve nečistoće koje tijekom dana ostave trag na vašem licu. Budući da tonik nipošto nije proizvod koji svima odgovara isti, važno je pronaći proizvod koji će u potpunosti odgovarati vašoj teksturi kože, ali i njezinim potrebama. Bilo da je riječ o masnoj, suhoj, mješovitoj, normalnoj ili pak koži sklonoj aknama. Evo i malene pomoći kako bi vam izbor bio jednostavniji.

Najbolji tonik za masnu kožu

Potražite proizvod koji će na vašu kožu djelovati poput blagog pilinga, a ujedno će kontrolirati masnoću kože. Proizvod treba sadržavati limunsku i salicilnu kiselinu.

Najbolji tonik za mješovitu kožu

Za kožu koja je istovremeno masna i suha, upotrijebite tonik koji neće iziritirati vašu kožu već će je  hidratizirati. U ovom slučaju odaberite tonik koji sadrži antioksidante i prirodne sastojke koji će ponovno uravnotežiti pH vaše kože.
 
Najbolji tonik za suhu kožu

Tonik koji ne sadrži alkohol i na bazi je vode, idealan je za osobe koje imaju suhu kožu. Važno je da proizvod sadrži glikolnu kiselinu i glicerin.


Najbolji tonik za kožu sklonu aknama

Tonici koji su osmišljeni kako bi uravnotežili pH vaše kože idealni su za osobe s kožom koja je sklona aknama. Potražite formule koje sadrže glikolnu ili salicilnu kiselinu.
 
Najbolji tonik za osjetljivu kožu

Ako imate osjetljivu kožu potrudite se pronaći najblaži tonik. Proizvod bez alkohola s prirodnim sastojcima poput aloe vere ublažit će reakcije na vašoj koži i smanjiti iritaciju.

Dakle, ako još dvojite trebate li koristiti tonik ili ne, evo vam još jedan maleni hint. Tonik je u preparativnoj kozmetici ono što je primer u dekorativnoj kozmetici. Proizvod je koji će vašu kožu pripremiti za druge proizvode koji hidratiziraju vašu kožu (kreme, serume i sl.). Koristeći tonik prije spomenutih proizvoda serumi i kreme dublje će prodrijeti u vašu kožu i bit ćete mnogo zadovoljniji njihovim učinkom. Evo i nekoliko prijedloga najtraženijih proizvoda u ovoj kategoriji.
Foto: PR, Getty Images
Objavljeno: 14.05.2018. u 10:28

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p