KOŽA

Kako pravilno nanijeti proizvod za samotamnjenje?

Trikovi za preplanuli ten
proizvodi za tamnjenje kože
L
jeto je iza ugla, a ako je i vaš ten takve nijanse da izgleda kao da svijetlite u mraku, sigurno ste razmišljali o načinima uz koje ćete potamniti kožu. Solarij već godinama nije in zbog brojnih negativnih posljedica na kožu pa kreme za samotamnjenje dolaze kao pravi spas, ali ako ih ne nanesete pravilno možete požaliti što ste ikada za njima posegnuli. Kako bi ravnomjerno i lijepo potamnili slijedite ove trikove.

Odaberite proizvod 

Prvi korak je odabir proizvoda koji će vama najbolje odgovarati. Izbor je ogroman, od pjena, preko losiona pa sve do sprejeva i maramica, a uz to je važno i pripaziti na različitu trajnost proizvoda jer se neki na koži zadržavaju do prvog tuširanja, a neki nekoliko tjedana. Maramice imaju prednost ako tražite brzo tamnjenje i praktičnost jer ih nanosimo samo jednim potezom ili onda kada nam se žuri. Kreme i losioni odlični su ako imate sušu kožu, dok su pjene idealne za postizanje lagane preplanulosti. Ako imate osjetljivu kožu odaberite one proizvode koji ne izazivaju alergijske reakcije i uvijek prije nanošenja isprobajte preparat na malom dijelu kože te pričekajte hoće li vam izazvati reakciju.

proizvodi za tamnjenje kože

Priprema kože

Piling je najvažniji korak u postupku samotamnjenja. Kako bismo izbjegli neujednačenu i vrlo umjetnu boju, kožu moramo dobro pripremiti i oprezno je tretirati. Prije svega, trebamo napraviti temeljiti piling tijela prije nanošenja kreme za samotamnjenje, a nakon toga kremu nanositi na potpuno osušenu kožu. Nakon pilinga bilo bi dobro depilirati sve neželjene dlačice jer ćete tako koži dati dodatnu eksfolijaciju i odstraniti i posljednje zaostale mrtve stanice kože. 

Kada nanositi proizvod?

Uvijek se preporučuje nanošenje sredstva za tamnjenje navečer kako bi se boja do jutra mogla razviti. Svakako nakon što nanesete proizvod pričekajte 15 minuta prije oblačenja kako ne bi uprljali odjeću. Pokušajte spavati u majici i hlačama s dugim rukavima i nogavicama kako ne bi uprljali posteljinu.  

proizvodi za tamnjenje kože

Kako nanijeti proizvod?

Najbolje bi bilo proizvod nanositi rukavicom namijenjenoj upravo tome. Rukavice će spriječiti da vam dlanovi budu narančasti, a istovremeno će vam pomoći da što ravnomjernije nanesete proizvod.
Preparat za tamnjenje treba nanositi laganim, kružnim pokretima i umjereno na pojedine dijelove tijela i pričekati da ga koža potpuno upije. Ako ste maslinaste puti, obavezno nanosite kremu u manjoj količini kako biste izbjegli neželjeni efekt i imali mjestimično jako tamne mrlje po koži. Najčešće beauty katastrofe s ovakvim tipom proizvoda događaju se upravo zato što naše pigmentne stanice nisu svugdje jednako raspoređene pa na mjestima gdje ih ima više, veća količina proizvoda može izazvati kontraefekt.

proizvodi za tamnjenje kože

Ispravljanje pogrešaka

I uz najbolje pripreme i pravilno nanošenje, može doći do tamnih mrlja, ali one se mogu lako ukloniti. Dio kože koji vam je slučajno ispao tamniji slobodno istrljajte blazinicom namočenom u malo alkohola ili limunova soka i tako ćete ukloniti višak boje. 

Kako da preplanulost traje dulje?

Proizvodi koji su namijenjeni postepenom tamnjenju kože duže će trajati od onih koji boju daju u samo nekoliko minuta. Ako želite da vam preplanulost traje dulje, koristite blaga sredstva za tuširanje koja neće tako brzo isprati boju. Isto tako izbjegavajte raditi i pilinge kože kako ne bi uništili sav posao koji ste prethodno napravili.  

T.K.
Foto: Live Fast Mag
Objavljeno: 26.04.2017. u 13:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p