KOŽA

Kako se riješiti 'narančine kore'?

Rješavanjem ovoga problema učvrstit ćete samopouzdanje
celulit
Bili niski ili visoki, tanki ili puniji, nema selekcije niti poštede, na temelju građe tijela, kada je riječ o prisutnosti celulita. Štoviše, devet od deset žena ima neki oblik celulita! Uzroci pojavljivanja celulita brojni su i uključuju genetiku, lošu prehranu, nedostatak vježbanja, dehidraciju, hormonalne promjene, debljinu kože i tjelesne masnoće.

Budući da celulit, u konačnici, može utjecati na svakoga od nas, ne biste se trebali zbog toga pretjerano uzrujavati, već stvari uzeti u svoje ruke. Sve što se hoće, može se riješiti. Bilo da se odvažite i odlučite upustiti u testiranje krema i losiona namijenjenih borbi protiv celulita ili se odlučite prirodnim načinima riješiti ovaj problem, morate biti spremni na to da vam predstoji duga i pomalo dosadna borba. U nastavku vam donosimo kućne recepte koji vam neće dodatno oštetiti kućni proračun, ali će vam pomoći s ružnim grudicama, nepravilnostima i naboranom kožom koja se pojavljuje na bedrima i ostalim kritičnim mjestima.

Hidratacija

Unos vode ključan je za ublažavanje znakova celulita. Kada smo hidratizirani, naša koža je zategnuta i nepravilnosti se na njoj ne vide. To uključuje i one, neželjene rupice i smežuranost kože. Pokušajte stoga, svakoga dana popiti barem dvije litre vode. Ako baš i niste neki ljubitelj ove bezbojne tekućine možete isprobati vode s okusima, ili vodu koja sadrži vitamin. Učinite sve kako biste si olakšali unos preporučene količine vode. 

Dijeta

Zdrava prehrana neophodna je, ne samo zbog onoga kako se osjećamo kada konzumiramo odabranu hranu već i zbog toga što će nam ona pomoći da ne unosimo hranu koja nam čini nažao. Primjerice, konzumiranje preslane hrane rezultirat će zadržavanjem tekućine u našem tijelu. Ni preslatka hrana ne bi trebala biti na našem jelovniku jer se šećeri nastanjuju u našim masnim stanicama koje se tako "hrane", a onda im mi, htjeli ne htjeli, pomažemo da se još više prošire. Zato radije birajte recepte koji nisu preslani, ali ni preslatki.

Detoksikacija

Oslobađanje od toksina koji su pohranjeni u našim tkivima neophodan je čin ako želimo biti ustrajni u borbi protiv celulita. Odaberite si neki najdraži program za detoksikaciju i držite ga se, jer je on fantastičan za cjelokupno stanje vašeg organizma i pomoći će vam da se očistite neželjenih tvari iz vašeg organizma. Počevši od toksina pa sve do neželjenog celulita. 

Celulit
Vježbanje

Vježba može učiniti čuda i pomoći vam da utječete na pojavu celulita. Kada otopimo neželjene masti i ojačamo mišiće, pomažemo cjelokupnom izgledu našeg tijela. 

Suho četkanje

Baš kao što nam detoksikacija može pomoći pri čišćenju otrovnih tvari iz našeg tijela, suho četkanje kože izvana, pomaže nam da se riješimo toksina koji se nakupljaju u obliku celulitnih naslaga. Suho četkanje također može pomoći u regulaciji nakupljanja masnoća. Koristite suhe četke od prirodnih materijala s kojima ćete napraviti polagane kretnje. Dulja ručka pomoći će vam pri teško dostupnim područjima. Ponavljajte ovaj tretman nekoliko puta tjedno. Možete ga raditi onim danima kada radite piling cijeloga tijela. 

Islandski anticelulitni tretman tijela

Ovaj hladan anticelulitni tretman tijela pomaže u povećanju cirkulacije i izbacivanju toksina iz našeg tijela.

Pasta od rajčice

Likopen može pomoći spriječiti slom kolagena koji rezultira pojavom celulita. Kao što znamo, rajčice su pune likopena, koji je još više koncentriran u pasti od rajčice. Neki stručnjaci, za uspješniji rezultat, preporučuju konzumaciju paste i do nekoliko žlica dnevno.

Potaknuti cirkulaciju

Poznato je da zeleni čaj i ginko bilboa povećavaju cirkulaciju, a to pomaže u stvaranju zdravije kože, ujednačenijoj teksturi i boljem prijenosu pohranjene masti od celulita do mišićnog tkiva gdje se može brže potrošiti. Isprobajte osvježavajući ledeni zeleni čaj kao ključno piće jer je vrlo učinkovit za rješavanje ovog problema.
Foto: Pexels

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p