KOŽA

Prirodni kemijski piling koji koža obožava

Mandelična kiselina  sastojak je koji vam nedostaje

Naše tijelo je hram, a na isti način na koji proučavamo nutricionističku vrijednost hrane i pića, trebali bi proučavati sastavne dijelove kozmetike. Sastojak koji bi svakako trebali znati je mandelična kiselina zbog svoje medicinske i farmaceutske uporabe. Mandelična kiselina kemijski je piling koji se dobiva od starog badema. Njeno djelovanje na kožu je antibakterijsko, te se u medicini dugo koristila u terapiji bakterijskih infekcija mokraćnih kanala. Sada je poprimila oblik beauty trenda, te se svrstava u tretmane sa instant rezultatom nakon kojih koža odmah izgleda čisto i blistavo.

Ovu kiselinu tako sada najčešće koriste ljudi koji žele riješiti svoju problematičnu i masnu kožu s aknama, a također se koristi u liječenju Rozacee. Rozacea kronična je bolest kože koja se očituje crvenilom središnjih dijelova lica uz papulozne promjene kao i hiperplaziju vezivnog tkiva kože i lojnih žlijezda. Rozacea se opaža osobito između 40. i 50. godine, nešto češće u žena, ali su teži oblici učestaliji u muškaraca. Uzrok rozacee nije posve istražen, no zna se da određenu ulogu ima slabost stijenke malih krvnih žila, uslijed čega neki utjecaji (npr. jaki začini, alkoholna pića, prekomjerno konzumiranje kave i čaja) dovode do povećane prokrvljenosti središnjih dijelova lica.

Mandelična kiselina tako je idealna za rješavanje ove bolesti jer izaziva minimalnu iritaciju tijekom i nakon tretmana zbog svoje velike molekularne težine. Od drugih se pilinga razlikuje po tome što osim što vam instantno zategne kožu koja potom izgleda ljepše i mlađe, djeluje i dubinski tako što stimulira ćelijsku regeneraciju i stvaranje novog kolagena. Nakon što ju koristite, obavezno njegujte svoju kožu sa hidratantnom kremom, ali i kremama sa zaštitnim faktorom uz obavezno čuvanje od sunca.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 02.11.2018. u 11:15

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p