KOŽA

Koji proizvod za sunčanje odabrati?

Donosimo vam top proizvode sa zaštitnim faktorom
suncare 
Proizvodi za sunčanje dolaze u brojnim varijantama što je uistinu lijepo jer imamo priliku odabrati koji proizvod nam najviše odgovara, no ponekad je mogućnosti toliko da naprosto ne znamo za što se odlučiti.

Srećom, tu smo da vas savjetujemo. Naime, pri odabiru pravog proizvoda za sunčanje treba na umu imati nekoliko stvari: proizvod treba biti prave teksture, niti premastan niti nedovoljno hidratantan kako bismo ga mogli koristiti u odgovarajućoj količini, a treba biti i cjenovno komplementaran s našim budžetom namijenjenim za kozmetičke potrepštine. Najgora stvar koju na ljetovanju možete napraviti svojoj koži svakako je štednja na proizvodima za sunčanje zbog čega biste mogli zaraditi neželjene opekline.
 
skincare
Osim teksture, pri odabiru idealnog proizvoda za plažu, bitno je znati i koliko ste vremena spremni posvetiti detaljnom nanošenju proizvoda. Ne zaboravite uši, usne, pa čak i područje između prstiju jer upravo ondje najlakše zadobijemo opekline zaboravljajući na ta mala, ali suncu izložena podučja kože.

Ukoliko spadate u skupinu ljudi kojima ne pada na pamet oprezno se mazati prije plaže ravnomjerno razmazujući guste proizvode, za vas je idealan poizvod u spreju.
Ipak, obzirom da su ovi proizvodi najčešće bazirani na alkoholu koji im daje tu lakoću u teksturi, ako imate suhu kožu, opetovano korištenje bi vas moglo dehidrirati pa je za vas bolji izbor mlijeko ili losion za sunčanje.
 
skincare
Za one s masnom kožom lica sklonom komedonima, aknama i miteserima, nije preporučljivo koristiti obične proizvode za zaštitu kože tijela već je potrebno kupiti poseban proizvod za lice posebno formuliran tako da ne začepljuje pore. Većina proizvoda za zaštitu kože tijela okluzivne je prirode te lako izazivaju probleme na osjetljivoj koži lica. Proizvodi s teksturom fluida vodenasti su i dovoljno lagani da ne začepljuju pore, a koži opet pružaju adekvatnu zaštitu od sunca.
 
Svakako odaberite onaj koji u sebi ima UVA i UVB zaštititu. Neki proizvodi za sunčanje nemaju u sebi UVA zaštitu jer koriste filtere koji ne sprječavaju negativno djelovanje UVA zraka. Ako na ambalaži proizvoda pronađete oznaku UVA + UVB, ovaj je proizvod dovoljno širokog spektra zaštite i trebao bi vam pružiti adekvatnu zaštitu. Naše top prijedloge s cijenama pogledajte u galeriji.

Jelena Skendžić
Foto: Pinterest
Objavljeno: 21.07.2015. u 15:03

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p