KOŽA

Koliko često smijete koristiti piling?

Uz savjete Jasminke Herceg, nauči pravilno koristiti piling
 
Upravo se efikasnim i prilagođenim pilingom najefektnije potiče stanična obnova, odnosno odstranjivanje zaostalih stanica kože. Piling koži daje zdrav izgled, a jedan od glavnih faktora na koji trebate pripaziti pri kupnji su grublje ili nježnije granule. Jasminka Herceg, vlasnica Bliss instituta, otkrila nam je sve trikove korištenja i odabira pilinga za lice i tijelo. 
 
"Koža je naš najveći organ čija je primarna funkcija da nas štiti. Upravo zato ima mogućnost i sposobnost samoobnove, prirodna eksfolijacija ili ljuštenje prirodni je proces koji se odvija svakodnevno, no ne i jednolično na cijelom tijelu. Piling nam služi kako eksfolijacijsko sredstvo kojim možemo koži pomoći da se očisti od svojih mrtvih stanica, što će je potaknuti na bržu regeneraciju jer onog trena kada uklonimo mrtve stanice započinje reprodukcija novih. Zato kao rezultat imamo glatku i svježu kožu, koja će nakon eksfolijacije puno lakše apsorbirati hranjive sastojke iz krema kojima ju svakodnevno tretiramo", objasnila je Jasminka.
 
Jasminka Herceg
                                                            Jasminka Herceg
 
Dodala je kako postoje 3 kategorije pilinga na tržištu, mehanički, polukemijski i kemijski piling. Polukemijski i kemijski piling mogu se raditi samo u profesionalnim rukama stručnjaka, dok mehanički možemo raditi i kod kuće, bilo da ga kupimo ili napravimo sami. I na licu i na tijelu potrebno ga je aplicirati jednom tjedno, no osobe s problematičnom i debljom kožom mogu ga raditi svakih 3 do 4 dana. Važno je napomenuti da bi jednom u 60 dana trebalo otići na piling tijela kod profesionalca kako bi dobro tretirali i nedostupnije zone poput leđa, dok bi piling lica kod stručnjaka trebalo raditi i češće, ovisno o stanju kože, ali preporuka je jednom u 14 ili 30 dana.
 
 
"Najvažnija stavka koju trebate uzeti u obzir pri kupnji pilinga jest veličina granula jer to određuje koliko je piling grub, a to se određuje u odnosu na to koliko je osjetljiva vaša koža. Za lice je mudro birati sitnije granule, dok za tijelo mogu biti i veće. Ostali sastojci ovise o tome kakvu kozmetiku preferirate pa možete posegnuti za dermatološkim ili prirodnim sastavom koji će vam pružiti i fino osjetilno iskustvo. Jednako važno je i paziti da piling tijela nikada ne radimo na probsuhoj koži, već da kožu prvo smočimo i tek onda nanosimo piling", rekla je Jasminka i dala recepte za dva domaća pilinga za kožu lica i tijela.
 
 
Piling za kožu lica:
1 žličica palente
3 žličice maslinova ulja
1 žličica meda
malo limunova soka
 
Piling za kožu tijela:
2 jušne žlice krupnije morske soli
2 dcl svježe iscjeđenih naranči
1 dcl bademova, kokosova ili maslinova ulja
  
 
Tanja Friš
Foto: Instagram

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p