KOŽA

Korejski beauty trend koji će učiniti vašu kožu blistavom i zategnutom

Ispiranje lica mineralnom vodom je beauty ritual Dalekog istoka

U posljednjih nekoliko godina puno se priča o raznim trendovima u ljepoti i zdravlju koji su potekli iz korejske kulture, a ovaj nas je itekako zaintrigirao.

Jedan od trendova koji ne posustaje te prikuplja isključivo pozitivne kritike jest ispiranje lica gaziranom mineralnom vodom. Iako na prvu pomalo neobično, taj kultni korejski tretman zapravo je briljantan i prije svega učinkovit. Naime, gazirana mineralna voda bolja je od one obične radi visokog sadržaja minerala i silicija koji izravno utječu na proizvodnju kolagena i zahvaljujući tome čini našu kožu elastičnom i zaglađenom. Slično termalnoj vodi koja je postala jednim od ključnih preprativnih proizvoda u našim kozmetičkim torbicama, ova pojednostavljena verzija također će vas oduševiti. Osim što stručnjaci preporučuju redoviti dnevni unos u tijelo u obliku pića, umivanje lica, tjemena i kose je i više nego dobrodošlo. Iako voda nije agresivna, umivanje lice ili čišćenje uz pomoć natopljenih blazinica ne bi trebalo koristiti više od dva puta tjedno budući da mjehurići vode služe kao izuzetno blagi eksfolijant, no svejedno mogu uzrokovati iritaciju preučestalim korištenjem.


Gaziranu vodu gotovo svi imamo već u hladnjaku, no novitet u beauty industriji su male vrećice praška koje sadrže sve karakteristike oplemenjene vode, a dovoljno ih je pomiješati u običnoj vodi kako bi postale učinkovite. Ipak, smatramo kako je za prvi put dovoljno probati s jeftinijom verzijom te ukoliko shvatite da je upravo gazirana voda ono za čim je vaše lice žudjelo, isprobajte i ostale slične preprate.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 14.06.2018. u 10:57

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p