KOŽA

Losioni za tijelo idealna su njega kože tijekom hladnih dana

Zdrava koža je i lijepa koža

Iako nam se čini skrivenom od vanjskih utjecaja, koža zimi treba jednaku njegu kao i ljeti. Hladni mjeseci isušuju kožu i potrebna joj je svakodnevna hidratacija kako ne bi snosila posljedice pomanjkanja neophodnih hranjivih tvari.

Manjak sunčevih zraka označava manjak vitamina D, a u kombinaciji s hladnim vjetrom i suhim zrakom izrazito šteti koži. Kako bi preduhitrili probleme i negativne posljedice, svaki dan nakon tuširanja potrebno na mazati kožu losionom koji odgovara našem tipu. Zašto uopće dolazi do pretjerane osjetljivosti i promjeni na koži tokom zimskim dana? Koža prvenstveno gubi vodu, nošenje uske odjeće, odnosno konstantno prekrivena koža nema dovoljno dobru cirkulaciju, sve to dovodi do mogućnosti da u kožu prodiru nadražujuće tvari.

Masna ili suha koža trebaju posebnu njegu, ali i normalna koža ulazi u tu kategoriju. Ako imate normalnu kožu, preporučuje se da koristite lagane losione na prirodnoj bazi, bez nekih dodatnih supstanci. Masna ili suha koža iziskuju nešto drugačije, odnosno agresivnije proizvode. Masna koža voli losione, a na suhu bolje djeluju maslaci za tijelo zbog svojeg većeg udjela masnoće. Ako vam se koža peruta ili ljušti, potrebno je otići dermatologu i ispitati zdravstvene razloge takve reakcije, pa sukladno tome odabrati odgovarajući proizvod. Problemi s osjetljivom kožom, iritacija i ostane nuspojave ponekad mogu biti vrlo neugodne i ometati nas u svakodnevnim aktivnostima, pa kako do toga ne bi došlo donosimo vam u nastavku pet proizvoda kojiće vam očuvati i njegovati kožu u nadolazećim hladnim danima.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 01.11.2018. u 13:35

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p