KOŽA

Mali vodič kroz proljetnu njegu kože

Lijepa i njegovana koža uz jednostavne trikove

promjenom godišnjeg doba, preporučuje se i promjena navika u njezi kože. Pitali smo kozmetologinju mag. pharm. Seku Zebić moramo li promijeniti svoju zimsku rutinu i kako da naša koža zablista na proljeće. 

Prije svega naglašava kako bi koži trebali vratiti hidrataciju i to tako da se orijentiramo na hijaluronske proizvode koji su na bazi vode i pokazuju najbolje rezultate što se tiče hidratacije. Takve proizvode trebaju koristiti svi bez obzira na godine jer svima je koža zimi dehidrirana. Podloga ispod hijaluronskih krema trebala bi biti u obliku njegujućeg seruma, a najprije bi trebali ukloniti mrtve stanice pilingom.
 
"Piling treba odabrati prema tipu kože jer samo odgovarajuća formula koži vraća izgubljeni pH, elastičnost i hidrataciju. Nakon pilinga preporučuje se nanijeti serum ujutro i navečer i nakon dvije do tri minute kada se apsorbira u kožu, treba nanijeti hidratantnu kremu. Ako je koža starija njezi treba dodati i malo noćne kreme", objašnjava kozmetologinja.
 
 
Tijekom proljeća dovoljno je stavljati hidratantne i hranjive maske dva puta tjedno. Kozmetologinja preporučuje promijeniti kreme i izbaciti one na bazi ulja te se prebaciti na hidratantne. Također je važno svakodnevno dobro očistiti kožu i to proizvodom koji je namijenjen vašem tipu kože.

 
"Nakon zime preporučuje se dubinsko čišćenje kože tretmanima u salonu s glikolnom kiselinom ili voćnim kiselinama jer je to najprirodniji način. Tako ćemo ne samo ukloniti mrtve stanice, nego vratiti koži debljinu i sjaj te će se ona brže regenerirati iznutra te ćemo dobiti svježu i mladu kožu", rekla je kozmetologinja.

Tanja Friš
Foto: arhiva Fashion.hr, vlasništvo Seke Zebić i Instagram
Objavljeno: 14.04.2016. u 15:33

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p