KOŽA

Masažama pobijedite stres

Ritual koji bi svi trebali redovito primjenjivati

Danas se smatra da je 90 posto bolesti uzrokovano stresom. Masaža je odličan način da se oslobodite od stresa, a uz primjenu opuštajućih eteričnih ulja učinak može biti još bolji. Od davnine poznata i priznata metoda prevencije, liječenja i otklanjanja raznih tegoba, masaža je ponajprije odličan lijek protiv stresa. Njome djelujemo na tijelo, emocije, um i duh, jer samo duboka relaksacija omogućuje tijelu da se oslobodi od stresa i toksina. Više o blagodati masaža rekla nam je Jasminka Herceg, vlasnica Bliss instituta.

Masaža je dokaz da niti jedan aparat ne može zamijeniti ruke terapeuta i ubraja se u jedan od najučinkovitijih alata pomoću kojeg 100 posto uspješno otpuštamo stres, istovremeno brinući o našem tijelu, ali i emocionalnom i mentalnom zdravlju. 

Jasminka Herceg 

"
Jedna od velikih potreba ljudskog organizma jest i potreba za dodirom, a uz pravilno odabranu masažnu tehniku, možemo ciljano djelovati i na sve slabe točke našeg organizma. Tako smo u mogućnosti, odabirom prave masaže za nas, regulirati rad unutarnjih organa, brinuti o zdravlju kože tijela i nakon iste osjećati se izvrsno. Idealna dinamika prakticiranja masaže najčešće je jednom u 14 dana, no ova dinamika mijenja se ovisno o životnom tempu i količini dnevnih obaveza i samim time količini stresa. Što ste pod jačim stresom, to češće trebate masažu kako organizam ne bi osjećao posljedice stresa", objašnjava Jasminka.

Masažne tehnike broje se u stotinama, tako da postoji prikladna tehnika baš za svakoga, bez obzira na dob i bez obzira na problematiku koju organizam posjeduje. Stoga Jasminka masažu preporučuje svakome i u bilo koje doba, ali količina tretiranja i učestalost odlaska ovisi o brojnim faktorima i razlikuje se za svakoga tko se odluči na ovaj način brinuti o svom tijelu.

Svaka masažna tehnika ima zasebnu ulogu i specijalizirana je za tretiranje određene mišićne skupine ili jednostavno namijenjena dubokom opuštanju. Tako je sportsko medicinska masaža izvrsna za profesionalne, ali i rekreativne sportaše, jer je fokusirana na oporavak mišića nakon treninga, kao i na pripremu mišića za nove napore.

"Bliss aroma masaža omiljena je ljudima koji su pod većim stresom jer obuhvaća i kombinira dvije masažne tehnike u jednoj, medicinsku i opuštajuću. Za ovu masažu karakteristični su spori, snažni i duboki pokreti koji će ukloniti napetost u mišićima, ali vas istovremeno i opustiti. Refleksološka masaža izvrstan je izbor za ljude koje opušta masaža stopala, a ručna limfna drenaža neophodna je za sve koji imaju problem sa zadržavanjem tekućine u organizmu i iznimno blagotvorna u trudnoći", rekla je Jasminka.

Masaža lica, vrata i dekoltea pomaže nam u borbi protiv starenja i to tako da održava mišićni tonus lica koji je nakon tridesete godine života ugrožen, a Bliss anticelulitna masaža, objašnjava Jasminka, spoj je čak tri masažne tehnike koje će brinuti o eliminaciji štetnih tvari iz tijela, stimulirat će izbacivanje viška tekućine iz tijela i naposljetku razbiti nakupine celulita.

Trend masaža, kaže Jasminka, nikada nije bio u opadanju, već naprotiv uvijek je u porastu što puno govori o tome kolika je potreba za masažom u odnosu na način života kojim danas živimo. Masažnih tehnika iz dana u dan sve je više, a u masaže se zaljubite odmah nakon prvog tretmana. Traže ih apsolutno svi, od sportaša, menadžera, kućanica, djece i trudnica, a najviše ih traže žene u borbi protiv najomraženijeg ženskog neprijatelja, celulita. Važno je samo doći u profesionalne ruke kako biste mogli znati koja tehnika najviše treba i odgovara vašem tijelu.

T.F.
Foto: Jure Perišić i Bliss Institut
Objavljeno: 09.03.2016. u 13:05

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p