KOŽA

Mitovi o strijama u koje trebate prestati vjerovati!

Može li se spriječiti njihov nastanak?

 
Većina žena barem se jednom u životu susrela sa strijama, ponekad su potpuno blijede, a ponekad jako vidljive. Strije su puknuća potkožnog tkiva koja nastaju zbog rastezanja kože tijekom naglog debljanja, ali mogu nastati i ako vašoj koži nedostaje vlažnosti i elastičnosti. 
 
Za vas smo razbili pet mitova o strijama u koje morate prestati vjerovati kako bi na ljeto imali glatku i njegovanu kožu bez strija. 
 
Nemoguće je spriječiti nastanak strija
Iako je istina da je za pojavu strija najzaslužnija genetika, postoji način da spriječimo njihov nastanak. Pravilna hidratacija ključ je u borbi protiv strija. Ako je vaša koža stalno hidratizirana ona će održavati svoju maksimalnu elastičnost i bit će manje sklona nastanku strija.

 
Mršavi ljudi nemaju strije
Strije su uzrokovane isključivo zbog rastezanja kože pa se mogu pojaviti svima, tijekom puberteta, trudnoće ili kao posljedica naglog gubitka ili dobivanja kilograma. Strije možete dobiti ako imate višak kilograma, ali i ako ste mršavi.
 
Strije će nestati ako izgubite kilograme
Zapravo, gubitak težine, pogotovo ako se dogodi brzo, može učiniti strije izraženijima jer koža postaje manje napeta. Nemojte gubiti više od kilogram do kilogram i pol tjedno kako bi vaša koža imala vremena da se prilagodi na promjenu. 

 
Strije će nestati same od sebe 
Iako mogu s vremenom izblijediti, u potpunosti ne mogu nestati same od sebe. Ako želite ublažiti njihovu vidljivost posegnite za prirodnim uljima koja sadrže vitamine A i E koji pomažu poboljšati elastičnost kože i stvoriti novi kolagen koji će poboljšati teksturu i tonus kože.
 
Samo žene dobivaju strije
Apsolutna neistina je da žene imaju veću predispoziciju za nastanak strija. I žene i muškarci ako imaju nehidratiziranu kožu ili naglo variraju na težini mogu dobiti strije. Redovno hidratizirajte kožu i imate siguran put do kože bez strija.
 
T.F.
Foto: Instagram i Pexels
Objavljeno: 22.04.2016. u 11:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p