KOŽA

Možemo li se zbilja riješiti 'narančine kore'?

Načini da ublažimo najgoru noćnu moru svih žena
Intheline
Vjerojatno najomraženija pojava na ženskoj koži jest celulit. To omraženo masno tkivo uslijed različitih uzroka nakuplja se u gustim kvržicama pod kožom. I teškom mukom ga se dame rješavaju. Problem je to s kojim se susreće gotovo 90 posto žena.

Na pojavu celulita, u najvećoj mjeri utječe povišena razina estrogena, ali i drugih hormona na čije razine izravno utječe način i stil života, ali i stres. Naravno da su ovdje neizostavni genetski čimbenici, spol, rasa, ali i sklonost stvaranju potkožnog masnog tkiva. Morate znati da i prehrana ima nevjerojatan utjecaj jer je vezana uz navedene hormone. Mnoge dame vjerojatno sada već priželjkuju kraj ljeta kako bi odgodile svoju najgoru noćnu moru, skidanje na plaži, barem do sljedeće godine. Nažalost, mnoge se od vas žale da unatoč požrtvovnosti i redovitim treninzima i dalje imaju veliki problem s naboranom narančinom korom koja je na tijelu pustila "mrežu". Je li moguće izvojevati pobjedu nad celulitom?! Vječno je to pitanje. Jednostavan odgovor ne postoji, ali znamo da ako ne probate možete li, sigurno nećete znati koliko uspješne možete biti. Mi vam u nastavku teksta donosimo maleni vodič za borbu protiv neželjene pojave.

Prehrana

Riječ je o vrlo važnom faktoru koji se očituje kroz mehanizam i kontrolu hormona inzulina i potkožnog masnog tkiva. Važno vam je odabrati zdravu prehranu u koju ćete ubaciti što više povrća, voća i proteina, a što manje konzumirajte ugljikohidrate i naravno, brzu hranu. Na taj ćete način manje "provocirati" inzulin i automatski u organizam unositi manje kalorija i masnoća. 

Intheline
Cirkulacija

Možda nam to nikad nije predstavljalo nešto važno, ali kontroliranjem upalnih procesa u tijelu možete regulirati cirkulaciju koja, ukoliko nije dobra, može uzrokovati pojavu celulita. To će vam poći za rukom ako povećate unos omega 3 masnih kiselina. Ujedno, masne kiseline će vam pomoći i kod drugih poteškoća, primjerice srčanih problema, osteoporozi, artritisu, održavanju koncentracije, a navodno, mogu prevenirati i karcinom.

Stres

On negativno utječe na mnogo toga u našem organizmu tako da ga se pod hitno morate rješavati. Ponekad nije jednostavno ne biti u stresu, ali pomoći si možete već samim time što ćete problem osvijestiti, a onda i imati na umu otpuštati negativnosti koje vas obuzimaju. Jako je važno imati redovite treninge i biti fizički aktivan. Možete u svoju rutinu uvesti šetnje, ići na jogu, meditirati ili pak pronaći neki hobi koji će vas opustiti u tolikoj mjeri da ćete postići svoj zen. Ne biste vjerovale koliko možete same za sebe napraviti, i to tako što ćete izdvojiti neko vrijeme za sebe i staviti same sebe, na prvo mjesto.  

Anticelulitne kreme


Uz vježbanje koje će vam poboljšati cjelokupno stanje organizma, na tržištu se nalaze proizvodi koji su se pokazali poprilično učinkovitima i što je najvažnije, dali su izvrsne rezultate u borbi protiv celulita. Primjerice, krema Intheline posljednjih mjeseci osvaja tržište i potpisuju ga kao ultimativni ljetni hit u borbi protiv celulita. Kremom su oduševljene, što su na svojim Instagramima i potvrdile, domaće trendseterice Anita Dujić i Marijana Batinić, ali i hrvatska Kim Kardashian odnosno beauty blogerica Jelena Perić. Intheline krema u svom sastavu sadrži 2,5 posto glicerinske kiseline, učinkovito topi potkožne masnoće. Bogata je sastojcima koji kožu čine sjajnom, čvrstom i mirisnom. Sladić kao borac protiv masnih stanica, raskošna ruža koja kožu čini posebno nježnom i mirisnom te ekstrakti citrusa koji djeluju kao antioksidans i pomažu pri poboljšanju mikrocirkulacije krvi. Suncokretovo ulje spriječit će isušivanje vaše kože i povećati njezinu elastičnost. Kremu koja se zbog svojih učinkovitih sastojaka razlikuje od svih ostalih proizvoda na tržištu, možete kupiti ovdje. 

Intheline

Ma.D.
Foto: Instagram
Objavljeno: 14.08.2017. u 14:51

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p