KOŽA

Najbolji trikovi za nanošenje korektora

Korektor će napokon raditi ono za što je namijenjen

Kupili ste korektor koji svi hvale, no čini vam se da baš i ne radi ništa posebno na vašem licu? Prije nego što ga proslijedite prijateljici ili bacite u smeće, pitajte se znate li ga uopće ispravno koristiti. Ovo su najčešći trikovi za nanošenje korektora.

1. Ako koristite podlogu, nanesite je prvo, a zatim nanesite korektor. Ako prvo stavite puder on će prekriti neke nedostatke pa nećete morati nanositi toliko korektora.  
 
2. Najbolje je korektor ispod očiju nanijeti u obliku trokuta jer ne samo da ćete prekriti podočnjake nego će se stvoriti vizualni efekt koji će podići vaše lice. 

3. Kada prekrivate bubuljice, prvo ih prekrijte zelenim korektorom, a zatim onim u boji vašeg tena jer će zelena boja neutralizirali crvenilo i dodatno prikriti vidljivost prištića. 


4. Ako imate bubuljicu na prsima ili leđima koju morate prekriti, najučinkovitije ju je prekriti korektorom u identičnoj boji kože jer ako uzmete svjetliji kao za podočnjake, on će dodatno istaknuti prištić. Fiksirajte korektor puderom u prahu bez boje.
 
5. Ako ste negdje izvan kuće i nemate korektor, a treba vam, uvijek možete iskoristiti puder. Nanesite puder i ostavite da se osuši i zatim ga malo izblendajte. On će tako osušen, imati bolju pokrivenost. 
 
6. Nanošenje korektora ispod očiju najbolje je izvesti prstenjakom. On je najslabiji prst pa nećete njime nanijeti previše proizvoda, a pritisak će biti dovoljan da se korektor pravilno nanese. 
 
7. Različite boje korektora, različito se koriste. Breskvaste nijanse služe za plave krugove oko očiju ili modrice, zelena skriva crvene mrlje, a žuta ujednačava mrlje na koži. 

 
8. Nakon nanošenja korektora, tapkajte područje s maramicom kako bi spriječili da se proizvod nakupi u boricama oko očiju. Maramica će upiti i višak ulja pa vam se maskara neće razmazivati ispod očiju.
 
9. Korektorom možete popraviti tuš za oči ili ruž za usne. Na četkicu stavite korektor i njime popravite rubove tuša ili ruža za usne i dobit ćete potpuno precizan look, a nećete morati ispočetka nanositi proizvode ako ste pogriješili. 

10. Ako ne želite jako prekrivanje uvijek možete napraviti svoju hidratantnu kremu u boji tako što u običnu kremu dodate malo korektora. Dobit ćete i prekrivenost i hidrataciju u jednom.  

T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 26.04.2016. u 16:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p