KOŽA

Nanesite proizvod za samotamnjenje poput profesionalca

Top trikovima do savršenog tena bez sunca
bronze 
Već i vrapci na grani znaju da nije pametno izlagati se bez zaštitnog faktora suncu, no mnoge od nas ipak vole laganu preplanulost. Srećom, sada je možemo postići bez rizika za zdravlje. Proizvodi za samotamnjenje danas dolaze u raznim formulama i teksturama - od spreja, preko pjene do krema. No, osim dobre teksture proizvoda za samotamnjenje, treba nam i dobra tehnika nanošenja kako bismo izbjegli narančasti, mrljasti i gotovo prljavi izgled kože. Donosimo vam top savjete kako ćete svaki proizvod za samotamnjenje uspjeti nanijeti bez problema!

1. Ako trebate depilirati noge voskom ili obrijati ih, obojati kosu ili obaviti manikuru - obavite to prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje. Diranje kože acetonom, depilacija ili aplikacija boje za kosu na rubove gdje ste nanijeli i proizvod za samotamnjenje, može ga i instantno isprati i ostaviti vašu kožu mrljastom.
 
skin
2. Obavite piling. Proizvodi za samotamnjenje se upijaju specifično intenzivno u suhe dijelove kože, što se posebno odnosi na kožu laktova i koljena. Za korištenje na licu, umjesto klasičnog mehaničkog pilinga koristite proizvode na bazi glikolne ili salicilne kiseline, ili aparat poput Forea Lune koji će odstraniti mrtve stanice kože.

3. Osušite se potpuno. Koža ne smije biti nimalo vlažna prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje.

4. Hidratantnu kremu nanesite na posebno suhe dijelove kože - oko nosnica, na koljena, laktove i gležnjeve, kao i na druge izrazito suhe dijelove kože kako biste spriječili da postanu pretamni, odnosno narančasti.
 
skin
5. Odaberite pravi proizvod. Pjene su najlakše za korištenje, ali sa sprejom ćete najbolje sami dosegnuti problematična područja poput leđa. Također, odaberite i proizvod za samotamnjenje koji je deklariran sukladno vašem tonu kože, a ne željenom rezultatu. Ako ste vrlo svijetli, nikako ne birajte proizvod za srednju do tamnu put - gradualno tamnjenje garantira najbolji rezultat.

6. Počnite dolje i postepeno putujte prema gore. Koristeći lateks rukavicu, kružnim pokretima nanosite proizvod za samotamnjenje odozdo prema gore kako biste izbjegli čudne tragove i linije kad god biste se trebali sagnuti.
 
skin
7. Na licu koristite manju količinu proizvoda. Budite posebno oprezni na području oko nosa i iznad gornje usnice jer ta područja obično pokupe više boje od ostatka lica. Ne zaboravite nanijeti proizvod i lagano u rubove kose.

8. Kad se posve osuši, na tako namazanu kožu lagano nanesite baby puder kako biste spriječili prijenos boje na odjeću.
 
skin
9. Kako biste produljili trajnost vašeg novog preplanulog tena, birajte nježne proizvode za tuširanje i uvijek održavajte svoju kožu hidratiziranom.

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 24.05.2015. u 10:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p