KOŽA

Neočekivani razlozi zbog kojih se masti koža

Prečesto pranje lica uzrokuje masnu kožu

Imate problema s masnom kožom koja se brzo zasjaji i svi proizvodi s nje jednostavno skliznu? Masna koža nije rezervirana samo za tinejdžerske dane, ona se javlja kod žena različite dobi.

Masnu kožu karakteriziraju i velike pore te vidljiv trag masnoće na licu koji ostavlja neuredan izgled lica. Možda vas to u ovom trenutku ne tješi, ali žene s masnijom kožom imaju čvršću i elastičniju kožu, naravno ako je pravilno njeguju i manje su sklone borama. Doznajte neočekivane razloge zbog kojih vam je koža masna.

Previše čišćenja kože
Suprotno mišljenjima, masnu kožu nije potrebno previše čistiti. Kontraefekt koji će se stvoriti je taj da će vaša koža proizvoditi sve više i više sebuma. Koristite blage čistače za lice i čistite kožu najviše dva puta dnevno. 

Nemasna hrana
Nije tajna da su pržene namirnice pune nezasićenih masnih kiselina koje doprinose masnijoj koži, ali i mliječni proizvodi smanjene masnoće mogu biti jednako krivi za začepljene pore i masno lice. To je zato što mliječni proizvodi, čak i ako su organski, sadrže prirodne hormone koji mogu negativno utjecati na naše hormone. Peciva, kruh i riža od bijelog brašna mogu također zamastiti kožu jer imaju visok glikemijski indeks koji povisuje šećer u krvi i posljedično, masti kožu.
 
 
Hormoni
Iako nemate problema s hormonima oni se mijenjaju s obzirom na vaš ciklus pa u određenom periodu možete imati masniju kožu, a u drugom suhu. Pratite svoju kožu i u skladu s njenim stanjem je njegujte.
 
Kozmetički proizvodi
Najvažnije je čitati etikete i deklaracije jer mnogi proizvodi iako su namijenjeni masnoj koži, sadrže ulja. Potražite proizvode na kojima striktno piše da ne sadrže ulja.
 
T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 03.04.2016. u 11:22

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p