KOŽA

Pogreške koje radite dok hidratizirate kožu

Pokušajte izbjeći ove greške
hidratacija kože
K
orištenje krema za lice i tijelo čini se kao vrlo jednostavan postupak, kupite ih i samo namažete, ali nije sve tako jednostavno jer postoji bezbroj pogrešaka koje bi mogli napraviti dok njegujete svoju kožu. Pročitajte koje su najčešće pogreške i kako da ih ispravite kako bi iskoristili maksimum iz ovog važnog skin care koraka.

Kreme i losione ne nanosite na vlažnu kožu

Za najbolji učinak losiona ili kreme vlaga na površini vaše kože morala bi se zaključati, a to se ne može dogoditi ako je ona potpuno suha. Kada izađete iz tuša nemojte dozvoliti da vam se koža u potpunosti osuši nego proizvod nanesite dok je još vlažna, naravno pripazite da vam nije premokra jer se kapljice ne bi smjele vidjeti.

hidratacija kože

Koristite proizvode samo povremeno 

Barem jednom dnevno trebali biste hidratizirati svoju kožu jer se ona može isušiti zbog različitih vanjskih i unutarnjih utjecaja poput hladnog zraka, prevruće vode ili preagresivnih proizvoda, a uz to još dolaze i godine, jer što ste stariji koža vam je suša. Lice njegujte proizvodima ujutro i navečer, a tijelo jednom dnevno.

Ne pripremite kožu

Ako vam je površina puna odumrlih stanica kože, proizvodi neće doprijeti do novog sloja i zato ju je iznimno važno pripremiti za hidrataciju. Barem jednom tjedno napravite piling lica i tijela, ali pripazite da ne trljajte jako kako ne bi oštetili kožu. Nakon pilinga primijetit ćete kako vam proizvodi bolje sjedaju na kožu, a ona će biti mekša i glađa.

hidratacija kože

Nanosite premalo proizvoda

Ako stvarno imate izrazito suhu kožu nemojte štedjeti na količini proizvoda jer što ga više nanesete, koža će vam biti hidratiziranija. U skin care leksikonu losioni najmanje hidratantni, zatim dolaze kreme, serumi, ulja i maslaci pa se po tome ravnajte kada birate proizvode s obzirom na stanje vaše kože.  

Koristite isti proizvod ujutro i navečer

Ne postoje bez razloga dnevne i noćne kreme jer zaista je potrebno imati dva odvojena proizvoda. Noćne su teže, masnije i hidratantnije kako bi se koža tijekom noći nahranila, dok su dnevne laganije te sadrže zaštitni faktor i različite dodatke poput vitamina i minerala koji će vam pomoći da vam koža cijeli dan ostane njegovana.

hidratacija kože

Preskačete kremu za područje ispod očiju

Potpuno ste u krivu ako mislite da su kreme za područje ispod očiju bespotrebne. Taj odvojen proizvod postoji jer za to ima razloga. Koža na području oko očiju vrlo je osjetljiva i potrebni su joj posebno kreirani proizvodi. Kreme koje koristite za lice mogu biti preagresivne za taj osjetljivi dio lica i iziritirati ga stoga obavezno posegnite za proizvodom koji je namijenjen njezi kože oko očiju.

Očekujete da su proizvodi za hidrataciju mogu sve

Proizvodi za hidrataciju kože mogu zaista biti čudesni, ali samo su dio njege i ne mogu napraviti sav posao. Uz hidratantne proizvode u vašoj rutini moraju se naći i proizvodi za čišćenje, maske za lice, pilinzi i serumi i kao što smo ranije napisali, priprema kože je prvi korak za uspješnu hidrataciju kože.

T.K.
Foto: Pinterest 

Objavljeno: 12.01.2017. u 13:22

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p