KOŽA

Prva pomoć za zaboravljive

Oznojili ste se, a nemate dezodorans?
deodorant 
Svima se s vremena na vrijeme događa da u jutarnjoj žurbi zaborave staviti dezodorans. Ovo inače nije neki problem, ali ako je slučajno ljeto i pritom +30, ubrzo biste mogli shvatiti da neugodan miris, koji vas prati gdje god se okrenete, zapravo potječe od vas.

Diskretno ste pitali sve u neposrednoj blizini imaju li možda dezić, vlažne maramice ili barem kartonsku vrećicu da u nju stavite glavu od neugode, i naravno - kakve ste sreće, nitko nema ništa. Bez brige, donosimo vam sjajan trik s kojim ćete u sekundi eliminirati neugodne mirise. Sa sobom vjerojatno ionako uvijek nosite malu bočicu gela za suho pranje ruku. Dobro ste pročitali - trebat ćete upravo ovaj proizvod koji uvijek imate negdje u torbici, ali realno ga gotovo nikada ne koristite.

Komad papira navlažite vodom i njime lagano prebrišite pazuhe pa ih osušite, i potom na osušene pazuhe nanesite tanak sloj gela za suho pranje ruku puštajući mu da se upije. Zapravo, ovaj potez totalno ima smisla: bakterije su ono što zapravo izazivaju veliku većinu neugodnog mirisa pazuha, pa će njegovo antibakterijsko djelovanje automatski neutralizirati i miomiris ispod vaših ruku. Naše bi mame rekle: ‘tko nema u glavi, sigurno ima u torbici’, a mi se u ovom slučaju s njima možemo jedino složiti.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 15.08.2015. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p