KOŽA

Q10 - fascinantan sastojak bez kojeg koža ne može

Snažan antioksidans koji štiti kožu

Koenzim Q10 supstanca je koja se prirodno nalazi u koži, a naš je organizam sam proizvodi. No, Q10 nije samo neophodan za zdravlje kože, naš ga organizam treba i za proces proizvodnje energije koji je od iznimne važnosti za pravilno funkcioniranje organizma. Q10 se ipak, prvenstveno ističe kao sastojak u kozmetičkim proizvodima protiv bora.

Beiersdorfovi znanstvenici su među prvima istražili formule za njegu kože s Q10-om. Prvi proizvod za njegu kože s Q10-om Beiersdorf je lansirao 1998. godine nakon više od 1 000 znanstvenih studija s preko 30 000 ispitanika. Danas Beiersdorfov istraživački tim ima nove podatke o Q10-u zahvaljujući studijama koje su ispitale učinkovitost revolucionarnog Q10plus Serum Pearls proizvoda koji je na tržište izašao 2015. godine. Preko 80 ispitanika sudjelovalo je u istraživanju koje je 7 mjeseci provodilo 24 stručnjaka i došlo do spoznaje da korištenje NIVEA Q10plus Serum Pearls proizvoda značajno obnavlja razinu Q10-a u koži koju istovremeno i štiti.
 
Posebna formula u perlicama koje se aktiviraju netom prije korištenja i djeluju kao homogeni serum zajedno s hidratizirajućim gelom nadomještava čak deset godina deficita Q10-a u koži u samo dva tjedna redovite uporabe!

Stanice za svoj neometani rad trebaju Q10 koji je neophodan za proces proizvodnje energije. Osim toga, djeluje i kao snažan antioksidans te štiti kožu od oksidacijskog stresa i slobodnih radikala. Koža kao naš najveći organ najizloženija je štetnim vanjskim utjecajima koji direktno utječu na smanjenje razine Q10-a. Stoga naša koža ima konstantnu potrebu za Q10-om koji joj osigurava vitalne funkcije, zaštitu, regeneraciju i obnovu.

Beiersdorfovi su stručnjaci otkrili da koža ne samo da upija Q10 iz NIVEA proizvoda nego ga koristi i  za metaboličke procese koji su neizostavni za pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, srca i  živaca. Dokazano je da upravo korištenje NIVEA Q10plus Serum Pearls proizvoda smanjuje količinu slobodnih radikala i istovremeno antioksidativnim svojstvima štiti kožu od oksidacijskog stresa.  Zahvaljujući inovativnoj formuli s perlicama Q10 je jednostavno nanijeti na površinu kože, ali prodire i u epidermu.

Posebna formula seruma sadrži još dva aktivna sastojka kože: hijaluronsku kiselinu i kreatin. Oba sastojka sadržani su u hidratantnom gelu koji okružuje perlice. Hijaluronska kiselina pomaže hidratizirati kožu jačajući njenu sposobnost za zadržavanjem vode, dok kreatin podupire energetske zalihe kože. Formula seruma s ova tri aktivna sastojka protiv starenja potiče prirodne procese unutar kože, smanjuje vidljivost bora i daje koži mekan i mladolik izgled.
 
NIVEA Q10plus Serum Pearls namijenjen je svakodnevnoj upotrebi. Za optimalne rezultate, serum se može koristiti ujutro prije NIVEA Q10 plus dnevne kreme i navečer prije noćne, a savršena je podloga i za make-up. Za još bolji učinak, koristite i Q10plus dnevnu i noćnu kremu odmah nakon nanošenja perlica.
 
NIVEA Q10 PLUS dnevna krema protiv bora sadrži kreatin koji poboljšava djelovanje koenzima Q10 protiv bora. Dnevna Q10 plus krema vraća koži elastičnost i čvrstoću te djeluje na sitne linije i smanjuje bore. Koži lica vraća mladolik izgled, pruža pojačanu UVA zaštitu te dodatno njeguje vitaminom E, pogodnim za sve tipove kože.  
NIVEA Q10 PLUS noćna krema protiv bora obogaćena kreatinom, noćna Q10 plus krema obnavlja kožu Q10 efektom te tijekom noći otklanja znakove dnevnog stresa. Ova intenzivna hidratantna krema djeluje regenerativno na stanice kože dok spavate, za buđenje s osvježenom i glatkom kožom. 

Foto: PR
Objavljeno: 29.03.2016. u 13:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p