KOŽA

Što je superfolijacija i anti-pollution trend u kozmetici?

Dermalogica Daily Superfoliant
dermalogica daily superfoilant
S
vakodnevno zagađenje zraka uzrokom je mnogih problema vezanih uz kožu lica. Iako toga često nismo ni svjesni, čestice fosilnih goriva i dima od cigareta koje nam se tijekom dana nakupe na koži lica mogu uzrokovati znatne kožne reakcije. Velike kozmetičke kuće prepoznale su taj razarajući efekt i uspješno razvile trend anti-pollution kozmetike.

Na svaku vidljivu česticu onečišćenja dolazi čak milijun nevidljivih. Koža lica u doticaju sa svakodnevnim onečišćivačima koji nas okružuju poput ispušnih plinova i dima od cigareta kontinuirano je iritirana i stvara sve više sebuma. Posebno su osjetljive kombinirana i masna koža jer se čestice iz onečišćenog zraka lijepe za sebum i uništavaju zaštitnu barijeru kože. Tako kontaminirani sebum izaziva iritacije, upale i prijevremeno starenje.

dermalogica daily superfoilant
Anti-pollution kozmetika posebno je razvijena za borbu kože protiv te vrste onečišćivača. Najveći udio te kozmetike čine čistači lica odnosno pilinzi. Razlikuju se od običnih pilinga po svojoj moći superfolijacije. Sastojci poput aktivnog ugljena i niacinamida djeluju antibakterijski i apsorbiraju toksične čestice u porama istovremeno smirujući kožu i sprječavajući prianjanje novih čestica onečišćenja. Ove karakteristike tu vrstu proizvoda svrstavaju u sam vrh proizvoda za kućnu njegu koji možemo komparirati i s profesionalnim tretmanima kod njihovog svakodnevnog korištenja.

dermalogica daily superfoilant
Poznata svjetska marka vrhunske kozmetike Dermalogica u svom International Dermal Institutu razvila je sofisticiran proizvod za superfolijaciju kože u obliku pilinga u prahu. Dermalogica Daily Superfoliant je piling u prahu prilagođen svakodnevnom korištenju. Sadrži aktivni japanski ugljen binchotan koji apsorbira toksične čestice iz pora te niacinamid i ekstrakt plodova tare i crvene alge koji sprječavaju taloženje novih čestica na koži i ojačavaju njenu barijernu funkciju.

Uz već poznate voćne enzime papain i bromelain koji razgrađuju proteine i olakšavaju eksfolijaciju odnosno uklanjanje mrtvih stanica, ovaj proizvod sadrži i inovativni enzim subtilizin koji pojačava učinak eksfolijacije ne mijenjajući pritom pH vrijednost same kože. To ga čini trenutno jedinim proizvodom za superfolijaciju kože. Proizvod je pogodan za žene i muškarce, a regularnom upotrebom rezultati dostižu i razine profesionalnih tretmana pročišćavanja i eksfolijacije kože.

dermalogica daily superfoilant
Posjetite nas i na web stranicama www.dermalogica.hr, Facebooku i Instagramu. Zablistajte na Valentinovo i dobrodošli u Dermalogica obitelj!

Natalija Parlov Una
Objavljeno: 07.02.2017. u 09:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p