KOŽA

Mjesto prištića otkriva zašto nastaje baš tu

Mjesto prištića pokazuje dublje probleme
mjesto prištića
J
este li se ikada pitale zašto vam se prištić često pojavljuje na istom mjestu? To nažalost nije bez razloga jer mjesto na kojem dobivate akne može vrlo značajno biti povezan s njihovim uzokom. Jasminka Herceg, vlasnica Bliss instituta otkrila nam je mjesta na licu na kojima prištići mogu ukazati na dublje probleme.

Jasminka nam je rekla kako je naše lice zapravo mapa našeg organizma te dodala kako nam vrlo često pojava upalnih procesa može pokazati put i reći koji dio tijela ne radi kako bi trebao. Zanimalo nas je kako da s lica pročitamo dublje probleme i na pokušamo ih riješiti.

jasminka herceg

Jasminka Herceg

"Kada jednom počnete tijelo doživljavati kao savršeni mehanizam, znat ćete kada mu morate posvetiti više pozornosti. Upalni procesi na čelu povezani su s probavom pa ako imate prebrz ili prespor metabolizam koji prejako ili presporo probavlja sve što mu date, pojavit će se bolne upale. Ako imate vrećice ispod očiju i skloni ste dubokim i tamnim podočnjacima to može biti znak da vam tijelo zadržava tekućinu i da mu treba pomoć kod izlučivanja štetnih tvari iz organizma", objašnjava Jasminka. 

mjesto prištića
Dodaje kako obrazi koji su skloni upalnim procesima jasno i bez greške ukazuju na probleme sa želucem, bilo da se radi o nedavnoj virozi koju ste imali, bakterijskoj upali, želučanoj kiselini ili pak želučanoj nervozi kojoj su mnogi skloni u stresnim razdobljima. Jasminka navodi kako su brada i vilica preslika naše hormonalne slike i ako je to mjesto gdje se pojavljuju upale, tada znate da je vaš mjesečni ciklus uzrok ovakve neravnoteže ili se pak radi o policističnim jajnicima, ali u svakom slučaju nemojte paničariti.  

mjesto prištića
"Sve to može biti prolazno i ne znači da imate kroničan problem, već da jednostavno u ovom životnom periodu određeni sustav radi pod opterećenjem. Ako se više od dva mjeseca upale pojavljuju na istom mjestu, problem neće biti rješiv samo odlaskom na čišćenje lica, već ga je potrebno rješavati i iznutra, odnosno prekontrolirati zdravstveno stanje", kaže Jasminka i savjetuje da nikako ne posežete olako za terapijom u obliku tableta, jer se tako često tretiraju sami simptomi, a ne uzrok. Predlaže da za početak promijenite prehranu, pijete puno vode i s takvim navikama budete uporni.

Tanja Konjevod
Foto: Jure Perišić, Getty Images i Pinterest
Objavljeno: 01.03.2017. u 10:30

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p