KOŽA

Što napraviti s potkožnim prištićem?

Trikovi koji će smanjiti prištić
potkožni prištić
S
vi smo ga barem jednom imali. Potkožni prištić najčešće se pojavi kada ga najmanje očekujete. Legnete u krevet s potpuno čistim tenom i ujutro se probudite s malom planinom koju niti korektor ne može sakriti. Doznajte što je najbolje učiniti u takvoj situaciji i uz koje ćete ga trikove smanjiti.

Hladni oblog

Iako se čini prejednostavno, dobri stari hladni oblog može pomoći i kod potkožnog prištića. Čistu tkaninu natopite hladnom vodom ili u nju zamotajte kockicu leda te prislonite direktno na mjesto prištića. Hladnoća će spriječiti njegov rast i smanjiti ga jer će umiriti upalni proces, tako će ipak malo splasnuti i biti manje vidljiv.

potkožni prištić

Proizvod za prištiće

Potkožne probleme bilo bi dobro tretirati proizvodima koji služe za instantno smanjivanje prištića. Nikako nemojte uzeti onaj s najjačim djelovanjem jer dok proizvod uđe do samog prištića ispod kože, isušit će površinu i sve će izgledati još gore nego na početku. Posegnite za manje agresivnim proizvodom i nakon što ga nanesete, preko njega namažite hidratantnu kremu kako bi koža što prije upila i kremu i proizvod. 

Preskočite piling

Kada uočite potkožni prištić, najgore što možete napraviti je eksfolijacija. Piling izbjegnite jer ćete s njim samo postići suprotan efekt. Trljanje prištića može ga samo dodatno iziritirati i stvoriti crvenilo pa svakako izbacite piling iz rutine onih dana kada se borite protiv potkožnih problema.

potkožni prištić

Nemojte ga dirati

Zadnje, ali najvažnije - potkožne prištiće nemojte dirati niti tiskati jer time možete dodatno pogoršati situaciju. Osim što ćete prištić približiti površini i bit će još vidljiviji, možete u pore unijeti bakterije koje će intenzivirati upalu. Slijedite sve prethodne korake i nećete ga morati dirati.

T.K.
Foto: Pinterest, PR i Getty Images

Objavljeno: 20.03.2017. u 13:32

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p