KOŽA

Super trikovi protiv suhe kože

Koža zimi ne mora biti suha

Suha koža jedna je od glavnih zimskih tegoba, a posebno krajem zime kada je već mjesecima izložena hladnom vanjskom zraku i suhom zraku u domovima i uredima. Donosimo vam nekoliko trikova uz koje ćete izbjeći isušivanje kože, ali i sanirati štetu ako ste je već isušili.

Tuširajte se kratko
Kada je vani hladno, neki od nas utopljuju se pod vrućim tušem ili u toplim kupkama, a to je u zimsko vrijeme najgore što možete napraviti. Tuširajte se što kraće moguće i to s mlakom vodom, nikako vrućom. Za vrijeme zime prebacite se na manje agresivna, hidratizirajuća sredstva za pranje.

Redovito hidratizirajte kožu tijela
Svakodnevno nakon tuširanja hidratizirajte kožu kremama. Nanesite hidratantnu kremu dok je koža još uvijek lagano vlažna jer će se tako krema najbolje upiti.

Kupite kvalitetne kreme za lice
Hladni vjetar i niske temperature loše utječu na tvoje lice, ali pravi neprijatelj za suhu kožu je unutarnji zrak u uredima i domovima jer je posebno suh pa od njega koža zimi zateže i svrbi. Koristite kvalitetne i bogate kreme za lice i hidratizirajte lice barem dva puta dnevno. Ako tijekom dana osjetite zatezanje, ponovno nanesite hidratantnu kremu.

 
Njegujte usne
Koža na usnama jako je tanka i osjetljiva. Redovito radite piling usana zimi kako bi uklonili mrtvu kožu. Zimi uvijek kada izlazite iz kuće nanesite balzam za usne. Neka u balzamima za usne koje koristite bude što više prirodnih sastojaka.

 
Brinite o svom tjemenu
Osim o koži tijela i lica, morate brinuti i o svom tjemenu jer se i ono zimi isušuje i zbog isušene kože može se stvoriti perut. Vlasište zimi proizvodi više ulja jer pokušava nadoknaditi vlažnost koja nedostaje u zimskim uvjetima. Dakle, ako ne perete kosu dovoljno često, prirodna ulja u kombinaciji s mrtvom kožom uzrokuju perut. Suho tjeme možete spriječiti ako zimi nekoliko puta tjedno perete kosu šamponom protiv peruti.
 
T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 29.02.2016. u 15:21

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p