KOŽA

Svakodnevni beauty ritual koji uzrokuje bore

Ovog problema sigurno niste svjesni
skin
 
Beauty proizvodi sada su napredniji nego ikada prije te uz obilje dostupnih informacija svoju kožu možemo dugo očuvati mladolikom. Ipak, jedan beauty ritual provodimo svakodnevno, a nikako nije dobar za našu kožu.

Nošenje make upa za kožu je manji problem od svakodnevnog odstranjivanja šminke lica. No, nije sve tako jednostavno. Problematičan vid odstranjivanja make upa je onaj koji djeluje mehanički grubo na nju - dakle, korištenje preagresivnih proizvoda i mehaničko povlačenje kože blazinicama. Može li nam to uzrokovati preuranjene bore? Odgovor je: da.
  
skin 
Upravo su zato u posljednje vrijeme popularizirani proizvodi koji nam omogućuju da make up odstranimo koristeći kremaste i uljaste proizvode koje doslovno nanesemo na lice puno make upa, i zatim kružnim pokretima isperemo s lica. Vrijeme mehaničkih pilinga koji grebu kožu i blazinica koje povlačimo i desetak puta preko lica kako bismo adekvatno odstranili sve tragove šminke s lica definitivno su stvar prošlosti. Ljepota i mladolik izgled kože ne leži samo u proizvodima koje koristimo: bez adekvatnog postupanja s njima otvaramo put mikrooštećenjima na koži koja će nam na kraju dana umanjiti generalnu kvalitetu kože i kroz vrijeme uranjeno ostariti lice.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 27.09.2015. u 11:00
Tagovi: Make up, kozmetika

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p