KOŽA

Top hrana za kožu bez akni

Namirnice na koje trebate obratiti pažnju

Lijepa koža ne dolazi samo od skupih i kvalitetnih preparata koje na nju stavljamo. Jako je važno i ono što konzumiramo i unosimo u svoj organizam.

Određene namirnice mogu izliječiti akne i probleme s kožom, ali ima i namirnica koje uzrokuju još veće probleme i upale. Doznajte koje namirnice izbjegavati, a koje uvrstiti u svoju prehranu.

Izbjegavajte ove namirnice:
1. Masnoće - Ako imate problematičnu kožu, ulja bi mogla začepiti vaše pore i uzrokovati akne. Zamijenite ulja koja koristite maslinovim. Iako je kokosovo ulje jako zdravo, ono je izuzetno masno i ne preporučuje se osobama s problematičnom kožom lica.
2. Whey proteini - Proteini koji se nalaze u proteinskim shakeovima ili čokoladicama mogu uzrokovati akne pa se preporučuje da osobe s problematičnom kožom jedu proteine iz drugih izvora.
3. Namirnice s visokim glikemijskim indeksom - Šećer je skriven u brojnim namirnicama, a on uzrokuje povišene hormone čiji poremećaj može uzrokovati akne.
  
 
Konzumirajte ove namirnice:
1. Probiotici - Probiotici iz jogurta, kefira i ostalih fermentiranih mliječnih proizvoda sadrže bakterije koje potiču dobre bakterije u tvom organizmu da se razmnožavaju i samim time uništavaju loše bakterije koje bi mogle uzrokovati akne.
2. Omega-3 masne kiseline - Namirnice poput lososa i oraha imaju velike količine omega-3 kiselina koje su odlične za organizam jer pomažu reducirati nastanak akni i crvenilo lica.
 
 
3. Antioksidansi - Oni koji pate od akni imaju nedostatak antioksidanasa. Jedite tamno zeleno povrće i bobičasto voće i unosit će te dovoljno antioksidanasa.
4. Cink - Niže razine ovog bitnog minerala mogu imati veze s pojavom akni. Da nadoknadite nedostatak cinka, unosite više indijskih oraščića i badema.
 
T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 01.03.2016. u 15:40

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p