KOŽA

Top lista savršenih after sun proizvoda

Ove proizvode uistinu obožavamo
sun 
After sun njega bitan je dio svake ljetne njege kože. Sunčate li se ciljano ili ne pritom je nebitno - kroz svakodnevne smo aktivnosti svi izloženi suncu i njegovom negativnom djelovanju na kožu, a ukoliko dugo boravimo u prirodi, primjerice na plaži, time je rizik za oštećenje kože veći.

Korištenje dobrog SPF proizvoda neosporivo je bitan dio svakodnevne rutine njege kože u ljetnom periodu, no after sun njega podjednako je važna. Ona uglavnom sadrži umirujuće sastojke za hidrataciju kože, poput pantenola, hijaluronske kiseline i aloe vere, ali i hranjive, lipidne sastojke koji dubinski hrane kožu poput shea maslaca. Vraćanje ove hidrolipidne barijere koži izloženoj negativnom djelovanju sunca posebno je bitno u ljetnim i zimskim mjesecima kad smo izloženi temperaturno ekstremnim uvjetima.
 
sun
Osim rehidratacije kože koju ionako očekujemo od svakog dobrog proizvoda za njegu, nanošenjem adekvatne after sun njege izbjeći ćemo i nepotrebno ljuskanje kože koje bi u konačnici dovelo do neravnomjerne obojenosti kože stvarajući mjesta hiperpigmentirane i hipopigmentirane kože. Dodatno, specijalizirana njega poslije sunčanja pomoći će nam ublažimo simptome crvenila, peckanja i zatezanja kože koje možemo osjetiti ukoliko nam zaštitni faktor nije bio dovoljan tijekom dana.

After sun proizvodi uglavnom su oslobođeni iritansa koje pronalazimo u komercijalnoj kozmetici. To znači da su uglavnom bazirani na neirirativnim biljnim uljima, ekstraktima, te također da su formulirani bez parfema i alkohola. Upravo ovakav blagi sastav, oslobođen fototoksičnih sastojaka, koji se bezbrižno može primijeniti na oštećenu kožu, čini after sun proizvode nezamjenjivima na svakom ljetovanju. Ipak, nemojte čekati da vas sustignu tipični ljetni problemi: dobra SPF krema, kao i proizvodi poslije sunčanja neka vam na ljetovanju budu konstantni suputnici. Pogledajte naše top prijedloge after sun njege koju ćemo i mi nositi na ljetovanje.

J.S.
Foto: Pinterest, PR

Objavljeno: 31.07.2015. u 12:26

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p